5 januari 2018
Een uitgeleefde jaren 60-woning is nu tot stilistische villa, een pinetum vol coniferen en Leon ontmoet in Zeeland azijnmaker Mari-Anne.
Aflevering in het kort
In 2011 kopen interieurontwerpster Simone van Os en haar vriend een uitgeleefde jaren 60-woning in Amsterdam-Zuid. Het is geen liefde op het eerste gezicht, maar Simone valt als een blok voor de ligging. Samen met haar vriend besluit ze om het huis te kopen en volledig te renoveren. Ook stort Simone zich vol overgave op het interieur, volgens eigen zeggen is ze na al die jaren nog steeds bezig met de inrichting: 'Het is een proces, dat zal altijd zo blijven!'
In het Zeeuwse Middelburg heeft Mari-Anne Roelse haar eigen azijn-atelier. Hier maakt zij verschillende Zeeuwse producten met als basis haar zelfgemaakte ambachtelijke azijn. Mari-Anne doet niets liever dan experimenteren met smaken en is ooit bij toeval azijn gaan maken. Chef-kok Leon Mazairac gaat bij haar langs om de authentieke producten te proeven en er een lekker gerecht mee te maken.
Verscholen in het Evertsbos tussen Anloo en Eext ligt het Pinetum 'Ter Borgh'. Het is een oase van rust en schoonheid. Ademloos staat de wandelaar stil en verwondert zich over zoveel verscheidenheid in kleuren en vormen van de naaldbomen. De staalblauwe kleur van de piceaengelmannii 'Glauca', de gele metasequoia glyptostroboides 'Goldrush' en de wonderlijke naaldenkrans van de Japanse parasolden: zomaar een greep uit de meer dan vierhonderd coniferen uit alle delen van de wereld. Jan ten Sijthoff leidt ons rond en heeft prachtige verhalen over deze bijzondere collectie.
In deze aflevering
Komkommergazpacho & sashimi
Leon ontdekt azijn in Middelburg
Leon ontdekt azijn in Middelburg
Moderne villa met Oosterse details