Recept: Komkommergazpacho & sashimi

5 januari 2018
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Komkommergazpacho & sashimi
In het Zeeuwse Middelburg heeft Mari-Anne Roelse haar eigen azijn-atelier. Hier maakt zij verschillende Zeeuwse producten met als basis haar zelfgemaakte ambachtelijke azijn. Mari-Anne doet niets liever dan experimenteren met smaken en is ooit bij toeval azijn gaan maken. Chef-kok Leon Mazairac gaat bij haar langs om de authentieke producten te proeven en er een lekker gerecht mee te maken.
4 personen

Ingrediënten voor Komkommergazpacho & sashimi

Ingrediënten voor de gazpacho van komkommer:

  • 1 komkommer
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 dl olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd (wintermosterd)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • potje viseitjes
  • gerookte paprikapoeder

Ingrediënten voor de sashimi met marinade/lak:

  • 1 Zonnevis (of Dorade indien de Zonnevis er niet is)
  • 1 el cherrytomaten azijn
  • 1 el Japanse azijn op basis van zeewier en gedroogde makreel
  • 2 el pruimenwijn
  • sap van 1 limoen

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

    Begin met de marinade. Kook de ingrediënten van marinade bij elkaar in een pannetje en reduceer het tot de helft. Laat het afkoelen.

  2. 2

    Fileer de vis en snijdt deze als sashimi (dun).

  3. 3

    Schil voor de gazpacho de komkommer. Doe deze samen met alle ingrediënten behalve de olie in een blender (of een sterke staafmixer).
     

  4. 4

    Werk het af met peper, zout en olijfolie en mix nog een paar minuten goed door.

  5. 5

    Gebruik voor de presentatie van de sashimi "ge-crushed" ijs in een kom en lak de filet a la minute af met de lak. Serveer de gazpacho in een klein kommetje met daarop de paprikapoeder en de vis eitjes.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter