Komkommergazpacho & sashimi

chef-kok
Leon Mazairac
Komkommergaspatio & sashimi (4)
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
1 personen

In het Zeeuwse Middelburg heeft Mari-Anne Roelse haar eigen azijn-atelier. Hier maakt zij verschillende Zeeuwse producten met als basis haar zelfgemaakte ambachtelijke azijn. Mari-Anne doet niets liever dan experimenteren met smaken en is ooit bij toeval azijn gaan maken. Chef-kok Leon Mazairac gaat bij haar langs om de authentieke producten te proeven en er een lekker gerecht mee te maken.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Ingrediënten voor de gazpacho van komkommer
    1
    komkommer
  • 1 el
    witte wijnazijn
  • 1 dl
    olijfolie
  • 1
    eetlepel mosterd (wintermosterd)
  • 1
    sjalot
  • 1
    teentje knoflook
  • potje viseitjes
  • gerookte paprikapoeder
  • Ingrediënten voor de sashimi met marinade/lak
    1
    zonnevis (of Dorade indien de Zonnevis er niet is)
  • 1 el
    cherrytomaten azijn
  • 1 el
    Japanse azijn op basis van zeewier en gedroogde makreel
  • 2 el
    pruimenwijn
  • sap van 1 limoen
  1. 1

    Begin met de marinade. Kook de ingrediënten van marinade bij elkaar in een pannetje en reduceer het tot de helft. Laat het afkoelen.

  2. 2

    Fileer de vis en snijdt deze als sashimi (dun).

  3. 3

    Schil voor de gazpacho de komkommer. Doe deze samen met alle ingrediënten behalve de olie in een blender (of een sterke staafmixer).
     

  4. 4

    Werk het af met peper, zout en olijfolie en mix nog een paar minuten goed door.

  5. 5

    Gebruik voor de presentatie van de sashimi "ge-crushed" ijs in een kom en lak de filet a la minute af met de lak. Serveer de gazpacho in een klein kommetje met daarop de paprikapoeder en de vis eitjes.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!