Een vroegere onderduikboerderij in Friesland, Rosah bezoekt een duurzame teler van seizoensgroenten en een bos met een bijzonder oorlogsverhaal.
33 minuten
Aflevering in het kort
Weilanden zover je kijkt. De boerderij van familie De Boer in Goëngahuizen blijkt in de Tweede Wereldoorlog de perfecte verstopplek voor de Duitsers. De 8-jarige Hans blikt samen met melkveehouder Gerbrand de Boer terug op de tijd dat hij hier samen met zijn vader en broer ondergedoken zat. * Chef-kok Rosah is in Zevenhuizen, waar op duurzame wijze groenten wordt geteeld. Raapstelen, paksoi en knoflook komen vers van het land. Rosah maakt er een heerlijk gerecht mee. * In het bos bij Katlijk in Friesland vinden vlak voor de bevrijding drie wapendroppingen plaats. Veldbeheerder Rene Bosma laat dit prachtige bos met uniek oorlogsverhaal zien.
In deze aflevering
Recepten
In bierbeslag gefrituurde groenten met remoulade dip