donderdag

Aflevering van
5 oktober 2017

Culinair schrijver Nadia Zerouali bezoekt een druivenkwekerij en in Limburg ligt een grote tuin met 600 verschillende boom- en struiksoorten.
Aflevering 119
25 min

Aflevering in het kort

Culinair schrijver Nadia Zerouali is in het Westland waar Hilde en Arnold Jansen in Den Hoorn de enige overgebleven professionele druivenkwekerij van Nederland hebben. Het Westland werd groot door de druiventeelt. De onder glas gekweekte tafeldruiven staan aan de oorsprong van de glastuinbouw in dit gebied. Nadia laat zich inspireren door de druiven en maakt er een lekker gerecht mee. Zeventien jaar geleden kopen tuinliefhebbers Liesbeth en Bert Uijtewaal een voormalige boerderij in het Limburgse Neer. De twee hebben daardoor 8000 vierkante meter aan grond en stallen tot hun beschikking. Alles wordt omgetoverd tot prachtige tuinen en het resultaat mag er zijn! Hun passie voor tuinieren richt zich in het bijzonder op het houden van Australische planten. Zo heeft Bert bijvoorbeeld het dak van de voormalige koeienstal vervangen door glas, waardoor het binnen warm genoeg is voor zijn Australische collectie.

Meer inspiratie?

  • Van troep naar snoep

    Heb je nog oude spullen liggen waar je niets meer mee doet? Niet weggooien! Met een beetje creativiteit blaas je ze zo weer nieuw leven in. We zijn al even aan de slag geweest. Kijk je mee?
  • Afkoelen in de natuur

    Tijdens een hittegolf is niets lekkerder dan een duik in het water. Deze natuurgebieden zijn prachtig en ideaal om eventjes af te koelen!

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!