zondag

Aflevering van
8 december 2019

Vreni en Léon bewonen een waar stadspaleis in Dordrecht en Camilla spot de trekvogels in Zuid-Holland.
Grachtenpand Dordrecht
24 min

Aflevering in het kort

De leukste items van de laatste weken in de weekafsluiter: In de historische binnenstad van Dordrecht pronkt een statig pand in de buurt van de historische havens. Het interieur doet denken aan een stadspaleis met prachtige toonzalen en een monumentale gang, waar flink geflaneerd kan worden. Vreni en Léon sloegen steil achterover toen ze deze plek voor het eerst zagen en besloten het direct te kopen. Ze richtten het huis in met extravagant behang en een mix, waarbij kitsch en chique op mooie wijze samenkomen. * Vogelaar en ecoloog Camilla Dreef is in Zeeland op zoek naar vogelfamilies met herkenbare lange, dunne poten: de steltlopers. Deze vogelsoorten zijn hier gelukkig niet moeilijk te vinden, want het zilte en natte gebied bij de Oosterschelde is de perfecte plek voor de vogels om voedsel te vergaren. In het najaar sterken de steltlopers hier flink aan voordat ze beginnen aan de lange reis richting Zuid-Europa en Afrika om te overwinteren.

Meer inspiratie?

  • Van troep naar snoep

    Heb je nog oude spullen liggen waar je niets meer mee doet? Niet weggooien! Met een beetje creativiteit blaas je ze zo weer nieuw leven in. We zijn al even aan de slag geweest. Kijk je mee?
  • Afkoelen in de natuur

    Tijdens een hittegolf is niets lekkerder dan een duik in het water. Deze natuurgebieden zijn prachtig en ideaal om eventjes af te koelen!

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!