25 minuten

Aflevering in het kort

In Weesp werden Marijke en Geert verliefd op een oude molen uit de 17e eeuw. De oudheid van het pand trok hen enorm. Ondanks dat het een klus was om de molen volledig in oude staat te herstellen, woont het koppel hier nu al jaren met veel plezier. Het interieur is volledig aangepast aan de stijl en vorm van de molen en wekelijks laat het stel de wieken nog draaien. Culinair expert Alain Caron is voor het krieken van de dag in het Limburgse Grubbenvorst. Daar begint biologisch teler Fred Willemssen al vroeg met het inpakken van zijn grondwitlof. Het telen van witlof gebeurt tegenwoordig vaak op water, maar Fred heeft gekozen voor grondwitlof, waarbij de witlof dus in de aarde groeit. Dat levert een andere smaak op, die Alain heel graag wil proeven.

In deze aflevering

Recepten

Salade grondwitlof

Wonen

Molen 't Haantje Weesp

Grondwitlof Grubbenvorst

Grondwitlof Grubbenvorst