5 oktober 2017

Stilstaand beeld van uitzending op 5 oktober 2017
Culinair schrijver Nadia Zerouali is in het Westland waar Hilde en Arnold Jansen in Den Hoorn de enige overgebleven professionele druivenkwekerij van Nederland hebben. Het Westland werd groot door de druiventeelt. De onder glas gekweekte tafeldruiven staan aan de oorsprong van de glastuinbouw in dit gebied. Nadia laat zich inspireren door de druiven en maakt er een lekker gerecht mee. Zeventien jaar geleden kopen tuinliefhebbers Liesbeth en Bert Uijtewaal een voormalige boerderij in het Limburgse Neer. De twee hebben daardoor 8000 vierkante meter aan grond en stallen tot hun beschikking. Alles wordt omgetoverd tot prachtige tuinen en het resultaat mag er zijn! Hun passie voor tuinieren richt zich in het bijzonder op het houden van Australische planten. Zo heeft Bert bijvoorbeeld het dak van de voormalige koeienstal vervangen door glas, waardoor het binnen warm genoeg is voor zijn Australische collectie.

Laat je reactie achter

Ook leuk om te kijken

  1. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Huis met onzichtbare ramen
    21 februari 2017

    Huis met onzichtbare ramen

    Peter en Ilse kopen een kavel in Almere Poort. Daar is hun industrieel uitziende woning verrezen. Het lijkt net of de woning geen ramen heeft..

  2. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Park Vijversburg
    13 november 2017

    Park Vijversburg

    In het Friese dorpje Tietjerk, ten oosten van Leeuwarden, ligt natuur- en cultuurpark Vijversburg. De villa en het park zijn ontstaan als buitenhuis voor een rijke koopmansfamilie.

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Ambachtelijke stroop
    6 december 2016

    Ambachtelijke stroop

    Vlak onder Maastricht maar de familie Vandewall op een ambachtelijke manier stroop. Leon gaat met de familie op strooptocht.

  4. Recept
    0
    Stilstaand beeld van Carpaccio van tonijn
    20 mei 2016

    Carpaccio van tonijn

    Alain maakt bij een bijzondere wijn een carpaccio van tonijn!

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Wat drink je bij Canard à l'orange?
    21 december 2016

    Wat drink je bij Canard à l'orange?

    Wat is nou de lekkerste wijn bij Canard à l orange? Dat vertelt Sommelier Lendl Mijnhijmer.

  6. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Van ijsstokjes naar sneeuwvlok
    4 januari 2017

    Van ijsstokjes naar sneeuwvlok

    Ook heeft het nog niet echt gesneeuwd deze winter.. Je kan toch leuke decoratie maken voor de...

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Ambachtelijke likeuren
    3 februari 2017

    Ambachtelijke likeuren

    Alain proeft de passie in ambachtelijk gemaakte likeuren bij een authentiek Brabantse familiedistilleerderij.

  8. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Eetbare bloemen
    10 november 2015

    Eetbare bloemen

    Alain ontmoet fooddesigner Katja Gruijters. En maakt een mooi gerechtje met eetbare bloemen.

Pagina's