In Halfweg maakt Jeroen met heel veel passie en precisie van een blok schuim het perfecte surfboard. Om vervolgens met zijn eigen boards de zee op te gaan. Wij kregen een kijkje in zijn werkplaats.
4 minuten
'Tijdens het maken bedenk ik al hoe het zou voelen om op dit board te surfen'
Jeroen Vork | Surfboarden maker

Een goed begin is het halve werk

De eerste stap in het proces is het tekenen van de vorm. Hierin kan Jeroen helemaal los gaan en dat maakt hem dan ook heel enthousiast. Hij kan als het ware met een schoon canvas beginnen. Hoe krom, hoe breed, het bord kan vanaf dat punt nog alle kanten op.

Wat je niet hebt, kun je maken

Zijn passie voor dit werk is begonnen toen Jeroen stage liep op Texel. Hij zag daar de golven en wilde daar dolgraag surfen. Maar hij kon als arme student geen duur surfboard kopen. Dus reed hij naar de bouwmarkt, keek wat online video's en maakte van isolatieplaten zijn eerste board. En die deed het prima! Het board staat nog steeds als mascotte te schitteren in zijn werkplaats.

Van hobby naar werk

Jeroen maakte eerst alleen zijn eigen boarden, het was ook een lange leerweg. Toen er mensen op zee begonnen te vragen waar zijn mooie boarden van kwamen heeft hij van zijn hobby zijn werk gemaakt. En daar is hij enorm trots op.

'Als ik nu naar de boards kijk kan ik bijna niet geloven dat ik ze zelf heb gemaakt'
Jeroen Vork | Surfboarden maker
Geschreven door
Elisa Bakker
Datum