8x liefde voor de loft

Weinig muur en vooral veel licht! Droom jij ervan om te wonen in een loft? Deze acht bewoners delen hun liefde voor de open woning. Van wonen in een voormalige likeurstokerij, tot een basisschool uit 1910 en een gloednieuwe variant met een funky interieur, welke is jouw favoriet?

1. Strakke loft met funky interieur

Aan de buitenkant is de vrijstaande woning van Kor en Remaiko in Schoonhoven één strak geheel. Maar binnen knalt de oranje lievelingskleur van Remaiko door het huis heen en trekken bijzondere objecten de aandacht. Elke keer is het voor Remaiko weer een verassing wat hij voor interieur aantreft als hij thuiskomt, want Kor doet niets liever dan spelen met de inrichting.

Dat wil ik zien 

2. Van kantoorpand naar luxe loft

Doorzettingsvermogen en lef: dat zijn volgens de bewoners Marike en Patrick dé ingrediënten om je verbouwing tot een succes te brengen. Ze konden door de saaie, leegstaande betonnen ruimte heen kijken en zagen er de prachtige, luxe loft in die het inmiddels geworden is. 

Dat wil ik zien

3. Deze loft was vroeger een likeurstokerij

In hartje Amsterdam wonen Annemarie en Boy in een bijzonder pand uit 1908, met een rijke geschiedenis. Inmiddels geniet het stel na een flinke verbouwing van hun loft met waardevolle items, een prachtige open keuken waar hun vrienden niet meer uit weg te slaan zijn én de eyecatcher van het huis: de kluis die vroeger z'n dienst deed toen het nog een illegaal casino was. 

Dat wil ik zien

4. Loft met wereldse inspiratie

Dit is geen loft in Brooklyn, maar in gewoon in onze eigen Maasstad! Met de bakstenen muur, zwarte keuken met gietvloer en stalen puien creëert wereldreiziger Esther haar eigen New Yorkse gevoel in huis. Dankzij hulp van haar handige vader hebben ze samen dit voormalige kraakpand om weten te toveren tot een een unieke mix van eigenzinnige boetiekhotels.

Dat wil ik zien

5. Industriële loft op voormalig Philipsterrein in Eindhoven

Als docent bouwkunde en architect is Lex de uitdaging aan gegaan om alles uit zijn loft van 45 vierkante meter te halen. Met een slimme ruimteverdeling en een katrolsysteem van planten, heeft hij een unieke leefomgeving gecreëerd. En als geboren en getogen Eindhovenaar is Strijp-S, het voormalig Philipsterrein een unieke plek om te wonen!

Kijk binnen

6. Deze droomloft zit in een voormalige basisschool uit 1910

In Rotterdam kopen Michelle en Martijn in 2014 een kluswoning in de Bloklandschool, een oude basisschool uit 1910. Zonder enige ervaring maar met heel veel hulp van familie en vrienden bouwen ze binnen vijf jaar tijd van twee klaslokalen, de leraressenkamer en een deel van een gang hun droomloft. De unieke, Nederlands vintage die ze verzameld hebben maakt het huis helemaal af. 

Dat wil ik zien

7. Stijlvolle tiny loft

Het jonge architecten-stel Eline en Peter verbouwen een uitgewoond appartement tot een stijlvolle loft in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam. Bij de verbouwing heeft het stel met veel smaak elke millimeter benut en het resultaat is dan ook fantastisch!

Dat wil ik zien

8. Kunstloft in de Jordaan

Midden in onze hoofdstad, in hartje Jordaan ligt de loft van de Amerikaan George en Groninger Anton. Het huis staat vol met unieke kunst over de hele wereld. Daar is gelukkig ook genoeg ruimte voor want het modern ingerichte appartement is zo'n dertig meter diep! 

Kijk binnen

Geschreven door
Veerle Bos
Datum