In een opgeknapte boerderij genieten Lucia en haar hulphond Joey van het buitenleven. Haar interieur is op stijlvolle wijze aangepast aan haar rolstoel. Lucia's liefde voor natuur en buitenleven komen hier helemaal tot zijn recht. Wij nemen een kijkje op haar prachtige boerderij!

Verliefd op deze plek

Het was Lucia haar grote droom om haar eigen boerderij te laten bouwen met genoeg ruimte voor de paarden. Ze kreeg deze plek getipt door een vriendin en was meteen verliefd. Het was een gedateerd huis, maar Lucia zag meteen de mogelijkheden om het helemaal aan te passen naar haar wensen. Ze heeft hier alle ruimte voor haar dieren. 

‘Deze plek is onbetaalbaar, de vrijheid die ik hier heb is gewoon heerlijk’
Lucia Feijen | Oud-psychotherapeut

Softenon survivor

Lucia is een van de 'Softenon slachtoffers'. Ze noemt zichzelf liever Softenon survivor. Dit medicijn werd in de jaren 60 gezien als een veilig medicijn. Het werd voorgeschreven aan onder andere zwangere vrouwen om bijvoorbeeld rustiger te worden. Dit medicijn bleek toen de oorzaak te zijn van kinderen die met afwijkingen werden geboren. 

Speciale band

Naast alle andere dieren is Lucia ook dol op paarden. Met name haar fries Moia. Ze is speciaal afgericht dat ze licht in de hand rijdt. Daardoor is ze perfect geschikt voor Lucia, die een keer per week met haar gaat mennen. 

Neusjes op de deur

Joey is de hulphond van Lucia. Hij heeft zijn opleiding bijna afgerond. Hij helpt onder andere met het openen van deuren. daar zijn de glazen deuren dan weer minder handig voor, want dat zorgt voor afdrukken van zijn neus. Al is dat ook wel weer schattig!

Een huis op maat

De badkamer en keuken van Lucia zijn aangepast om het haar zo makkelijk mogelijk te maken. Van achter kan ze onder het keukenblad rijden en in de badkamer heeft ze een plateaulift. Het is voor Lucia heel fijn dat ze deze mogelijkheid heeft op deze prachtige plek.

'Ik vind het heerlijk om 's ochtends wakker te worden van het zonlicht en mijn dag zo te beginnen'
Lucia Feijen | Oud-psychotherapeut
Geschreven door
Elisa Bakker
Datum