Sylke en Kevin genieten al zo'n anderhalf jaar van hun zelfontworpen Tiny House van maar liefst zes meter hoog. De Kleine Burg is een Tiny House-project van de gemeente Rotterdam waar duurzaam wordt geleefd. Het stel bemachtigde een plek met uitkijk over het meer. Dankzij zonnepanelen, regenwaterfilter en een composttoilet leven ze met hun kat en cavia's bijna volledig off-grid. Neem een kijkje!

Duurzame keuze

Sylke en Kevin wonen hier nu ruim anderhalf jaar. Ze waren op zoek naar een woning die ze helemaal konden verbouwen als duurzame woning. Dat bleek met hun budget al snel niet haalbaar. De moeder van Sylke wees het stel op dit project van de gemeente Rotterdam. Er waren 11 plekken beschikbaar om als community duurzaam en bijna 'off-grid' te leven. Dat houdt in dat je niet aangesloten bent op het elektriciteitsnet, het gasnetwerk, de watervoorziening en het riool.

'We hebben een heerlijk huis, maar ook fantastische buren. We helpen elkaar waar nodig en voelen ons samen verantwoordelijk voor deze plek.
Kevin Osté, kwalitetiscontroleur

Tiny House in de hoogte

Tiny Houses zijn kleine en vrijstaande woningen met een vloeroppervlak van maximaal 50m2 en een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. De woning van Sylke en Kevin mocht maximaal 35m2 en 6 meter hoog zijn. Na veel verschillende schetsen kwamen ze op dit ontwerp met een plafond van daadwerkelijk 6 meter hoog. Zoiets hadden de twee nog niet eerder gezien

'Vooralsnog mogen we hier nog 8 jaar wonen, maar we dromen al van een brief op de deurmat waarin staat dat we hier voor altijd mogen blijven'
Sylke van Schaik, freelancer
Geschreven door
Elisa Bakker
Datum