5 frisse lentetips van interieurexpert Theo-Bert Pot
Ficus Lyrata

Tip 1: Haal groen in huis

Haal wat groens in huis. De Ficus Lyrata is een klassieke plant met grote groene bladeren. Ik zag ze veel in Kopenhagen. Zet hem in een grote pot naast de bank. En als je kan kiezen: liefst één op een hoge stam met veel bladeren aan de bovenzijde. Niet zoveel ruimte? Ga voor een veldboeket of pluk tijdens een wandeling wat grassen en bloemen en zet ze thuis losjes op een vaas. 

Tip 2: Rotan

Rotan is een prachtige manier om je interieur wat lichter te maken. Denk bijvoorbeeld aan de natuurlijke kleur van een fijn geweven rotan kastje, stoel of dressoir, maar het kan ook een subtiel lampje zijn uitgevoerd in rotan. Hierdoor krijg je in huis meer een buitengevoel.  

Rotan kast
Natuurlijk behang

Tip 3: Natuurlijk behang

Hang de lente aan de muur! Ik houd van kleurrijk behang met een natuurlijke touch. Ga voor een bloemenpatroon of dierenprint. Het kan van alles zijn: een fel junglethema of planten in rustige groengrijze tinten. 

Klein budget? Wees slim en geef je meubels een make-over
Theo-Bert Pot
Haal het voorjaar in huis!

Tip 4: Knap je meubels op

Heb je (houten) meubels in huis en een klein budget; wees slim en geef ze een make-over. Maak het meubel vetvrij, schuur ‘m op en verf 'm dan in een mooie kleur. Denk aan okergeel, zachtroze of olijfgroen: heerlijke voorjaarskleuren.

Houten bankje
Muur inspiratie

Tip 5: Kunst aan de muur

Kunst in huis geeft kleur en persoonlijkheid aan je interieur. Dat hoeft bovendien ook niet duur te zijn. Denk aan een mooie vakantiefoto die je laat uitvergroten of een grafische poster in een strakke lijst.

7 min