Denk jij bij een kringloopwinkel aan oude meuk? Tegenwoordig is het hipper dan hip. De leukste oude meubels die je bij de kringloop kunt vinden kun je in no-time omtoveren tot een zo goed als nieuw exemplaar. Anne is hier mee begonnen toen ze een huis kocht en is er inmiddels goed in geworden.

“Ik ben ooit begonnen met het opknappen van meubels omdat ik een huis ging kopen. Ik was daarvoor nog nooit echt met meubels en het opknappen van meubels bezig geweest.  Het is echt superleuk om te doen en helemaal niet moeilijk.  Je moet alleen wel geduld hebben. Er gaat meer tijd in zitten dan je denkt. Je moet de meubels eerst goed opschuren en soms een paar keer verven voordat het resultaat echt goed is.”

“Het pronkstuk is de buffetkast in de woonkamer. Dat was een hele oude antieke kast van mijn vader. Niemand deed er iets mee en de kast stond al jaren in de schuur. Mijn vader vroeg aan mij of ik de kast wilde overnemen. Ik wist eerst niet zo goed wat ik ermee moest. Uiteindelijk heb ik het glas in de kast laten vervangen door glas in lood en ik heb de kast matzwart geverfd. Nu is het een plaatje.

De leukste dingen vind je als je er niet naar op zoek bent.
- Anne

“Inmiddels heb ik al vier meubels opgeknapt. De antieke buffetkast van mijn vader, een kastje van de kringloop voor in de hal, een Perzisch vloerkleed en een grote dressoirkast die ik gratis kon komen ophalen."

"Ook het Perzische kleed heb ik voor een tientje op de kop getikt en laten reinigen. Kijk dus ook door vlekken en andere oneffenheden heen. Laat je niet weerhouden door de hoeveelheid werk die er eventueel in zit, je bent handiger dan dat je zelf denkt.”

“Mijn tip? De leukste dingen vind je als je er niet naar op zoek bent. Kijk daarom regelmatig even op tweedehands sites op internet of wip even langs de kringloopwinkel bij jou in de buurt. Daar kom je soms de leukste antieke meubels en vintage spullen tegen. Zo heb ik een kastje via internet op de kop getikt dat ik zelfs gratis op kon komen halen. Een paar likjes verf en het kastje is weer als nieuw.

Geschreven door
Jill van Nek
Datum