In het oude centrum van Veere in Zeeland wonen Ashley en Jozef met hun 3 kinderen in een bijzondere voormalige botenwinkel. Toen ze het huis kochten was alles wit geschilderd, nu heeft echt alles een kleur of een printje.

Fotografie: Roos Eijmers
'We kunnen niet wachten om onze kinderen hier groot te zien worden.'
Jozef den Hollander -docent

Terug naar de roots

Ashley en Jozef hebben 16 jaar met veel plezier in Noord-Holland gewoond. De oudste 2 kinderen zijn daar ook geboren. Met de jongste telg op komst verlangden ze naar meer rust en ruimte en wilden graag dichter bij hun families wonen. Ze komen allebei ook uit Zeeland en zo werd de stap gezet naar Veere.

Voormalige botenwinkel

Het huis was vroeger een botenwinkel en dat kun je nog wel een beetje zien. De keuken was de winkel en de zitkamer de werkplaats. Je ziet bijvoorbeeld nog een stalen balk aan het plafond, daarmee konden ze de boten takelen. In de zomer hangt de familie hier een schommel aan. Hoe leuk is dat! De grote ramen en het grote hek in de tuin zijn opvallend groot, maar dat is omdat er natuurlijk boten doorheen moesten.

'Wij zijn hier heel blij en het lijkt voor sommige mensen misschien druk, maar het komt allemaal samen.'
Ashley Veraart - stylist

Kleurrijke woonstijl

De woonstijl van het stel, maar vooral van Ashley is eclectisch, een mix van oud en nieuw, heel kleurrijk en prints. Het zijn wel 20 verschillende kleuren, maar ze komen allemaal weer ergens terug. Van Ashley kan het niet druk genoeg, maar van Jozef mag het soms wat minder. Dus zo komt een behang dan niet op de hele muur, maar bijvoorbeeld alleen een stuk.

'Vanuit onze slaapkamer hebben we een prachtig uitzicht over de Veerse haven en de toren.'
Ashley Veraart - stylist

Meer inspiratie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Kleurrijke botenwinkel - Fotografie: Roos Eijmers
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum