In Zuidland wonen Marloes, Chris en hun drie kinderen Thije, Noor en Lot in deze voormalige sportschool. Ze moesten flink aan de slag om er een echt familiehuis van te maken. Maar wat is het mooi geworden! Echt een droom van een huis.

Fotografie: Roos Eijmers

De zoektocht naar een nieuw huis

Marloes en Chris woonden in Rotterdam en zochten iets groters. Op internet vond Marloes een oude sportschool die al een hele tijd te koop stond. Ze kregen een rondleiding door heel veel verschillende kamertjes met lage plafonds. Hoewel het nog absoluut niet geschikt was als woonhuis, zagen ze beide wel de mogelijkheden voor de grote ruimte.

Het pand stond eigenlijk al heel lang te koop, maar niemand zag het als woonhuis
Chris

Het thema was een jaren '80 sportschool

Toen Marloes en Chris het pand kochten was het er donker met lage plafonds, tekeningen op de muur en verschillende Griekse zuilen in de sportzalen. Dit ruilen ze in voor authentieke houten balken van de oude boerderij die het ooit eens is geweest.

Een lekkere tuin en een atelier aan huis!

Marloes wilde heel graag een atelier aan huis en Chris houdt van tuinieren, beide wensen zijn in vervulling gegaan met dit huis. Marloes geeft samen met haar moeder naailessen in haar atelier. En Chris is veel in de tuin te vinden naast zijn drukke baan en kan daar helemaal los gaan met vergroenen en stekken. 

Omdat het echt mijn atelier is, kon ik echt helemaal los gaan met kleur en dat heb ik dan ook gedaan
Marloes

Nog een paar projecten te gaan

Inmiddels is het grootste deel van het huis verbouwd en is het al een echt gezellig familiehuis. Er zijn nog een aantal projecten die Marloes en Chris willen aanpakken zoals de oude kleedkamers van de sportschool. Dat moet een werkkamer worden voor Chris. Ze hebben zin om het aan te pakken, maar vragen zich ook af wat ze gaan doen als echt alles af is.

Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum