De Rotterdamse Anja is zeven jaar lang de eigenaar van een Afrikaanse stoffenwinkel. Nu ze daarmee is gestopt, wil ze van de winkelruimte een sfeervolle woonkamer maken. Interieurstylist Theo-Bert Pot komt als geroepen!

De stoffenwinkel vóór de metamorfose:

De wensen en ideeën van Anja

Bewoonster Anja heeft zelf al een heel duidelijk beeld van wat ze wil met de ruimte. Ze wil graag dat haar woonkamer de uitstraling krijgt van een oude sfeervolle bibliotheek. En ze wil geen dessins, dus geen behang. Ze heeft een budget van € 2000,- waar Theo-Bert mee aan de slag kan.

De woonkamer na de metamorfose:

Aan de slag met verf en meubels

Theo-Bert gaat aan de slag met donkere kleuren op de muren, kozijnen en de deuren. Hij gaat er een knusse plek van maken met een groot vloerkleed, een paar mooie fauteuils en een poefje. De spiegels en de kunst van Anja krijgen weer een plek en komen nog meer tot hun recht voor de donkere muren.

'We gaan best veel dingen hergebruiken, daardoor houden we het karakter er in, wat past bij jou en bij het pand.'
Interieurstylist Theo-Bert Pot

Meubels krijgen een tweede leven

Theo-Bert is er een groot voorstander van om meubels een tweede leven te geven. De ronde tafel uit de winkel leent zich er uitstekend voor. Hij krijgt wel een nieuwe kleur, waardoor het goed past in de hele bibliotheek-sfeer én hierdoor combineert oud en nieuw goed met elkaar.

'Het is echt een beetje die lobby stijl van een hotel, maar ook wel de bibliotheek en ook echt een huiskamer. Prachtig!'
Bewoner Anja
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum