Tussen de oude muren van Klooster Hoogcrutz in Limburg bouwt de 20-jarige Floris zonder enige ervaring en bouwtekening een Tiny House. Met succes, het wordt zijn zelfvoorzienende droomparadijs. Kijk mee!
'Het moest echt mijn persoonlijke plek worden.'
Floris Postmes | Smid

Alles op gevoel

Floris was op zoek naar een nieuwe werkplaats waar hij zijn messen kon smeden. Hij hoorde dat je in het klooster ruimtes kon huren als je voldeed aan de filosofie van het klooster. Zijn werk als ‘smid’ paste bij die filosofie en zodoende kon hij hier zijn atelier hebben. Deze omgeving tussen de oude kloostermuren voelde zo goed voor hem dat hij ook graag op dit terrein een Tiny House wilde bouwen. Zonder plan, zonder tekeningen, zonder ervaring; alles op gevoel.

Het hoogste level van romantiek

In de keuken hangen Floris zijn zelf ontworpen en gesmede messen. Dat is zijn grote passie. Hij vind het heel fijn om dichtbij zijn werkplaats te wonen. 'Als ik een idee heb loop ik er zo naartoe.' Floris wilde helemaal terug naar de kern. In zijn zelfgebouwde Tiny House. Voor hem was dat het hoogste level van romantiek. 'Als ik sta te koken, snijd ik het eten met mijn eigen mes. Ik kook met mijn eigen opgewekte energie. De kachel die brand heb ik zelf gemaakt en als het regent, houdt mijn zelfgebouwde dak mij droog.'

Florismes Tony Noordbeek

Bekijk de video

Wil je nog meer weten over het zelfvoorzienende leven van Floris?

Bekijk de video
Geschreven door
Elisa Bakker
Datum