Niet iedereen wil wonen in een appartement of rijtjeshuis. Deze avontuurlijke bewoners maken het zichzelf graag moeilijk. Ze weten van een kerk, zwembad of zelfs een oude watertoren een eigen plek te maken.

Bouw je eigen feestzaal in een watertoren

In Uppel staat een metershoge watertoren. Per toeval komt de huidige bewoner Job het pand tegen. Aan hem de schone taak om van deze onbewoonbare toren iets moois te maken. En dat lukt: de zes meter hoge plafonds, betonnen vloeren en houten wanden vind je ook niet zomaar in een nieuwbouwproject. Laat staan de grote feestruimte op de derde verdieping: compleet met bar en pooltafels!

Bekijk de video

Zwemkleren mee! Wonen in een oud zwembad

Els en haar man Jan wonen samen in het voormalige Spaardersbad in Gouda. Een pand met een historisch randje: het is namelijk één van de eerste overdekte zwembaden van Nederland. Geld voor de bouw werd door een vereniging bijeengebracht, vandaar de naam van het zwembad. Het is helemaal verbouwd, maar het grote binnenbad, de ronde raampjes en de meisjeskleedkamer zijn intact gebleven.

Bekijk de video

Stapelverliefd op een kerk

Bij het zien van de Hubertuskerk in Dongen-Vaart raken Liesbeth en Wouter tot over hun oren verliefd. Ze halen de bisschop over en maken van de kerk hun droomhuis. Dorpsgenoten blijven welkom in het Mariakapelletje in de voortuin. De twee huisvarkentjes, stoffer en blik, maken buiten verder de dienst uit. Binnen gooit het stel de boel om: een meubelboer maakt een grote keuken en het hele pand is energieneutraal. Compleet met warmtepompen, zonnepanelen, gevlinderd beton en vloerverwarming.

Bekijk de video

Ontspullen om in je bolwoning te passen

Pleunie woont samen met haar hond in een bolwoning aan de rand van Den Bosch. Ze hebben samen slechts vijftien vierkante meter. Dat was flink ontspullen dus voor de verhuizing, maar met een grote rust tot gevolg zegt zijzelf. Waarom zo moeilijk doen en wonen in een bolletje? De ontwerper van de in totaal 50 bolwoningen in Den Bosch vond het logisch: we komen uit een bol en we wonen erop. Vandaar dus. 

Bekijk de video

Wonen in een kubuswoning

Wie in Helmond woont, kan er niet omheen: de kubuswoningen van architect Piet Blom. Ontstaan in de jaren zeventig, maar Ivo heeft er echt een eigentijdse woning van gemaakt met veel groen en een aangepaste keuken. Met al die schuine muren paste de standaard namelijk niet, laat staan een gewone koelkast. Eén van de mooiste plekjes in huis is de bovenste verdieping: daar slaapt Ivo al drie jaar onder de sterrenhemel!

Bekijk de video