Knallen met kleur in je interieur? Dat doe je zo!

Niets zo persoonlijk als de inrichting van je woning. Waar de een graag op safe speelt met strakke witte wanden en basic ingerichte ruimtes, kan het de ander niet bont genoeg zijn. Van de buitenkant is het niet altijd te zien, maar ons land telt ontzettend veel huizen waar opvallende tinten de boventoon voeren. In accessoires, op de muren en met meubels, kiezen voor kleur kan op allerlei manieren. Wij hebben Nederlands kleurrijkste huizen voor je op een rijtje gezet! 

Statig kleurenpaleis

Aan een rustig parkje, midden in Haarlem, staat het statige herenhuis van Wim en Linda. Als jong koppel kopen ze een kleine 35 jaar geleden het huis, wat op dat moment nog behoorlijk groot en volwassen voor ze voelt. Langzaamaan wordt het een steeds speelser en kleurrijker thuis. Met prints, versierde stoffen, vrolijke tinten en fleurige spulletjes maken ze samen met hun drie kinderen van de riante stadsvilla een gezellig kleurenparadijs. 

Bekijk de video

Brabantse bloemenhemel

In Den Bosch woont kunstenares Thecla samen met haar kat in een ladylike huis vol pasteltinten. Dat Thecla van bloemen houdt is een understatement, overal in haar woning stelen rozen, madeliefjes en andere blommen de show. Daarnaast heeft ze weinig met nieuwe spullen, doorleefde meubels met een verleden en een verhaal geven haar interieur veel meer karakter, aldus Thecla.

Bekijk de video

Bonte verzameling

Een Arabische souk in een oude Brabantse slagerij, zo laat de levendig gedecoreerde woning van Mieke zich het beste omschrijven. Ruim 40 jaar heeft ze hier samen met haar man een slagerij gerund, maar alles wat ooit steriel, wit en koel was, is nu bont en hartverwarmend. Met de terugkerende kleuren paars, rood en turquoise, talrijke souvenirs, een bedoeïentent als slaapkamer en een gigantisch speelgoedarsenaal lijkt Mieke’s paleis zó uit een sprookje te komen – van duizend-en-één-nacht! 

Bekijk de video

Het verre oosten in huis

Vlakbij het centrum van Den Bosch en tóch middenin de natuur woont Joss samen met haar man in een verbouwde boerderij vol bijzondere herinneringen. Een deel van hun leven heeft het gezin in Azië doorgebracht, waar ze prachtige relikwieën en handgemaakte items hebben verzameld. Eenmaal terug in Nederland verliezen ze hun hart aan de boerenbouwval in het Zuiden des Lands, die na een grondige opknapbeurt het perfecte decor biedt voor alle persoonlijke aandenkens uit het verre oosten. 

Bekijk de video

Baas boven baas

Zeeblauw, citroengeel en fuchsiaroze; en dan hebben we het alleen nog maar over de múren van Patricks Rotterdamse appartement. Tijdens de verbouwing is de designliefhebber flink losgegaan met alles wat knalt; het bescheiden duo ‘nuance & eenvoud’ hoort hier niet thuis. Als kunstkenner en geschoold stylist heeft Patrick een neus voor bijzondere woontrends. De meest opvallende objecten, contrasterende combinaties en humoristische details zorgen samen voor een vrolijke vibe en een huis dat leeft!  

Bekijk de video