Een beter milieu, begint bij je huis! En dat duurzaam wonen ook stylish kan, bewijzen deze gedreven bewoners met hun schitterende onderkomens. LED lampen, zonnepanelen en warmtepompen zijn nog maar het begin.
lang modern huis

Landelijk en duurzaam

Landelijk en duurzaam wonen! Veronique en Chiel bewijzen met hun 65-meter lange architectonisch schuurwoning temidden van de weilanden dat het kan. Een duurzame dieptebron verwarmt dit huis en al het water. Hoe dat werkt?    

Bekijk de video

Bekijk de video

Energieneutrale langgevelboerderij

Alles ging op de schop: de tochtige langgevelboerderij van toen is nu een duurzaam pareltje. Zonnepanelen op het dak van de schuur en een bourgondische droomkeuken zonder gas. Danny en Chantal maken het waar. 

Bekijk de video 

Bekijk de video

Ontspullen in de stad

 Wil je blijven wonen in de stad? Dan moet je concessies doen met de beschikbare ruimte. Elif bewijst met haar twee kinderen dat het kan in Amsterdam. Ze verduurzaamde haar appartement, gaf haar meubels een tweede leven en is fanatiek met ontspullen. Kijk hier de kunst af!

Bekijk de video

Bekijk de video

Duurzaam verbouwen

Dit gaat wel een duurzaam stapje verder: Marcel en Rowita verhuizen van een royaal familiehuis in de stad, naar een klein paradijs in Drenthe. De reden? Ze willen dichter bij de natuur leven en hun eigen voedsel verbouwen. Laat je inspireren.

Bekijk de video

Bekijk de video

Strak duurzaam design

Geen gas, maar aardwarmte in dit rietgedekte huis! In de machinekamer gebeurt het allemaal met als resultaat: vloerverwarming. Daarom lopen bewoners Kolijn en Hella vaak op blote voeten. Riet als isolatie rondom en overal driedubbel glas. Slim afgekeken in Scandinavië.  

Bekijk de video 

Bekijk de video