Wat schuilt er achter die dikke muren? Vraag jij je dat ook wel eens af. Wij interviewden bewoners van huizen met een opmerkelijk verhaal, zoals de bollenschuur in Hillegom. Het huis is bijna honderd jaar oud en in een oude trap staan boodschappen gekerfd van werknemers die hier tot 1990 hebben gewerkt.

Damesmodezaak in Deventer

Mode-echtpaar Herman en Kathy Kok runnen een damesmodezaak aan de Brink in Deventer en wonen er zelf boven. Achtenveertig jaar geleden namen zij hun intrek in het pand, een rijksmonument uit 1760, lang en smal, met een asymmetrische rococokuif op de geveltop. Het interieur verraadt dat Herman en Kathy Kok er al bijna een halve eeuw wonen en in die tijd nooit iets hebben weggegooid. Van theaterboekjes en antieke meubels, tot brocante bordjes en knopen. Het resultaat is een kleurrijk en museaal interieur.

Bekijk de video en lees het artikel.

Bekijk de video
Bollenschuur Hillegom

Bollenschuur in Hillegom

Tussen de bloeiende bollenvelden wonen Marga en Ron in een bloembollenschuur van bijna honderd jaar oud. De schuur hoort bij Kwekerij Veelzorg, een grote bollenboer uit Hillegom die zich vanaf 1850 specialiseert in tulpen, hyacinten en narcissen. In 1990 sluit de kwekerij haar deuren, maar de historische gebouwen, waaronder een hyacinten-holkamer, de bollenschuur met lattenloods, het kantoor en de oorspronkelijke kwekerswoning, blijven bewaard en krijgen een woonbestemming. En dat is voor Marga en Ron een droom die uitkomt.

Bekijk de video en lees het artikel.

Bekijk de video

Brugwachterswoning in Dordrecht

Ruim honderd jaar geleden worden er bij de Prins Hendrikbrug twee identieke huizen gebouwd. Deze zijn voor de brugwachters die in ploegendienst de brug open en dicht doen voor de zware scheepvaart. Het iconische huis in Dordrecht is nu de plek waar verzamelaars Rieme de Jager en Hans Wieringa hun bijzondere vondsten een plekje geven, van Mariabeelden, kleine naaimachientjes en vliegtuigen tot bijzondere whisky's. En dat is nog niet alles. Recent is het huis omgetoverd tot mantelzorgwoning, zodat ook de moeder van Rieme hier haar oude dag kan doorbrengen.

Bekijk de video
Brugwachterswoning Dordrecht