De koning viert zijn verjaardag in Eindhoven, dus neem zelf ook eens een kijkje. Eindhoven verrast met bijzondere smaken, hippe woningen en innovatie. Deze menselijke hightech-stad wacht op jou!

Torenhoog loft

In de loft van architect Lex werden ooit radio’s en televisies voor Philips gemaakt. Met grote planten, hoge ladders, een klimtouw en verschuifbare meubels, benut hij de hoge 45 vierkante meter optimaal.

Bekijk de video

Sociale duurzame moestuin

De drijvende slaplantjes van Jos groeien op de vijfde verdieping van een oude fabriek en helpen mensen die moeilijk werk vinden aan een baan. Een spannende combinatie van forellen, sla, insecten en lekker eten!

Bekijk de video

IJs uit Eindhoven

Zoet zuurstok ijs of ijs van gefermenteerde wortelen? Björn maakt ál deze (te)gekke soorten ijs. Hij leert het vak in Italië en experimenteert er daarna op z’n Eindhovens op los. Chef Alain doet met hem mee.

Bekijk de video

Vorstelijk worstenbroodje

Je krijgt er trek van! Tussen al deze bezoekjes zet je de tanden in een lekker Brabants worstenbroodje. Gemakkelijk zelf te maken ook! Kijk hier de kunst af. 

Bekijk het recept
Eindhoven verplaatsbaar huis | Still uit de aflevering

Technisch hoogstandje

Tom en Judy wonen in Eindhoven in een zelfontworpen en gebouwd huis. Opgebouwd uit units, op de aanhanger verplaatsbaar met zelfs een opklapbaar dak. Hightech-hoogstandje dit! 

Bekijk de video