- De magie van de jaren '30 -
Glas in lood, erkers en een klassieke en-suitewoonkamer. De charme van een jaren ’30 huis laat niemand onberoerd. BinnensteBuiten mocht al heel wat keren op bezoek. Dit zijn de allermooiste pandjes op een rij.

Kleurrijk glas-in-lood in Zaandam

In Zaandam wonen Ella en Niko samen met hun drie grote dochters in een kleurrijk jaren ‘30 huis. De felle kleuren, natuurlijke materialen en bohemian stijl maken hier iets heel bijzonders van. Niko is gek op glas-in-lood en zoekt altijd naar iets nieuws. Hij past het op een verrassende manier toe in huis; bijvoorbeeld in de badkamer.    

Bekijk de video

Duurzaam klushuis in Lutjebroek

Voor Laura en Andries stond er een ding vast; ze wilden geen klushuis. Uiteindelijk hebben ze toch vier jaar lang de handen uit de mouwen moeten steken voor hun 30’er-jaren woning helemaal naar hun zin was. Vanuit duurzaamheidsoogpunt lieten ze ook nog de spouwmuren isoleren, extra glas voor het glas in lood zetten en ze hebben zelfs een milieuvriendelijke bel.

Bekijk de video

Geschiedenis herleeft in Baambrugge

Bewoonster Doret is dol op oude spullen en dat zie je overal terug. Alle verzamelingen vertellen een verhaal; van een ouderwets snoeprek tot serviesgoed van rood emaille. Spullen nieuwkopen doet ze niet, alles is tweedehands of ze maakt er iets nieuws van. Zoals de oude commode, dat is nu een servieskast. Doret’s man Stefan steigerde in het begin wel, maar bemoeit zich niet met het interieur. Hij heeft 100% vertrouwen in de smaak van zijn vrouw.    

Bekijk de video

Transformatie in Sint Pancras: van jaren ‘60 naar ‘30

Dit huisje hoort officieel niet thuis in de categorie jaren ’30, want bewoners Marloes en Jorrit hebben hier een truc uitgehaald.  Ze kochten dit zeer vervallen huis uit de jaren ’60, strippen en verduurzamen de woning en stoppen er elementen in van hun geliefde 30’er-jarenstijl. Een prachtige haard, vloerverwarming, 46 zonnepanelen in combinatie met witte kozijnen en rode stenen. Het resultaat is verbluffend.

Bekijk de video