2 minuten

Kersthanger maken voor het raam

De natuur in huis halen met de feestdagen! Dat lukt gegarandeerd met deze stijlvolle kersthangers voor het raam. Rustieke Scandinavische kransen gecombineerd met knallende kerstballen. Kijk de kunst af bij Theo-Bert!

Onderdeel Woonkamer
Duur 10 tot 20 minuten
Moeilijkheid Gemiddeld

Handleiding

Benodigdheden

 • Een tak of stok of je hangt alles op aan de gordijnroede voor het raam
 • Kerstballen en versiering
 • Voor de krans
  Groen ijzerdraad en wat touw
 • Eucalyptus, dennentakken of mistletoe
 1. Bedenk eerst waar je de kersthanger voor het raam wilt hangen en hoe je dat doet. Dat kan aan de gordijnroede, maar je kan ook een stok gebruiken om alle decoratie aan te hangen.  

 2. Dan beginnen we met de kransjes, die zijn onderdeel van de kersthanger. We willen meerdere items voor het raam hangen, dus hou het simpel. 

 3. Pak wat ijzerdraad en rol daar ongeveer anderhalve meter af en knip het af. Trek het recht en maak er vervolgens een cirkel van met een diameter van ongeveer 25 centimeter. Wikkel het draad dus een aantal keer rond, en klem het vast. Zodat je een stevige cirkel overhoudt.

 4. Dan de takken, knip een stuk of drie takken af en geleidt die stuk voor stuk om de cirkel. Zet elke tak vast met kleine stukjes ijzerdraad. 

 5. Maak een stuk of 4 kransjes en leg ze apart. Hou het simpel, want aan de hanger gaan we nu ook wat kerstballen en decoratie hangen. Theo-Bert gaat voor grappige en heel kleurrijke kerstballen in de vorm van een ijsje of zelfs een Toekan! Maar je kan natuurlijk van alles gebruiken.

 6. Gebruik voor alle hangers hetzelfde soort touw, knip af op de juist lengte, zodat er een speels effect ontstaat voor het raam.

 7. Hang de kransjes en de kerstdecoratie met de touwtjes op voor het raam (ofwel aan de roede ofwel aan de stok). 

 8. Je bent klaar!
Wat vond je van de klus?