Vergeet metershoge hooibalen en briesende paarden. Deze stallen zijn brandschoon, verduurzaamd of heringericht als modern loft of warm gezinshuis. Historische parels in een nieuw jasje dus.

Knusse boerenschuur

Ze komen uit de stad en verkassen naar Okkenbroek in Overijssel. Frank en Carolien zien hun droom uitkomen in deze boerenschuur. Ze bouwen een huis-in-stal constructie met een warm binnenhuisje middenin de oude stal.  

Bekijk de video

Wonen tussen de bogen

Wat een geschiedenis schrijft dit stel hier onder de rook van Maastricht. Zij weten van deze stal bij Kasteel Meerssenhoven met magische kruisbooggewelven en antieke zuilen een nieuw thuis te maken.  

Bekijk de video

Vintage en groen paradijs

Bertus en Johan maken van een oude koeien- en varkensstal uit 1966 een paradijs. Binnen wanen zij zich in een groene jungle met meer dan honderd planten en een bonte verzameling van opvallende vintage vondsten.

Bekijk de video

Stoere boerderij

Als een blok vallen Judith, Gerwin en hun drie (puber)kinderen voor deze boerderij met stallen uit 1956. Het staat op een unieke én beschermde plek: het Werelderfgoed Schokland. Ze verbouwen alles zelf en stylen het interieur tot wat het nu is: een plaatje! 

Bekijk de video

Stallen in de kazerne

Youetta en Sandra wonen in de voormalige Arthur Koolkazerne. Omgebouwd tot woonwijk, maar ademt nog steeds de sfeer van vroeger. Dit huis was ooit de paardenstal en later opslag voor tanks! Daar zie je niets mee van terug, dit stel transformeert de stal tot een duurzame thuishaven. 

Bekijk de video