Verzameling

5x BinnensteBuiten in Maastricht

We hebben er lang op moeten wachten: Koningsdag! Koning Willem-Alexander bezoekt dit jaar met zijn gezin Maastricht. Een prachtige bestemming natuurlijk. Dit zijn onze highlights: 5x BinnensteBuiten in Mestreech!

Ga met stadsecoloog Peter Alblas op safari

Op safari in het Maastrichtse stadspark

Het is een droom die uitkomt! Het Koninklijk paar zet eindelijk voet aan wal in Maastricht. De route leidt Willem-Alexander en Máxima rakelings langs het Maastrichtse stadspark. Ga met ons mee op safari en neem er met stadsecoloog Peter Alblas een uitgebreid kijkje! 

Het helblauwe water is oogverblindend mooi

Woeste natuur in de ENCI-groeve

Filmset-waardig! Dat is de ENCI-groeve in Maastricht. Het helblauwe water, de witte mergelbergen en uilen die schuilen in de tunnels. Jarenlang werd hier mergel gewonnen voor de bouw, nu maakt de industrie plaats voor de indrukwekkende kracht van de natuur. 

Woon je droom in de Lambertuskerk

Met je kroost wonen in de Lambertuskerk

Ze grepen de kans toen hij zich voordeed en nu wonen Bas en Romy met hun vijf jonge kinderen in de imposante Lambertuskerk, een monumentaal kerkgebouw aan de rand van Maastricht. De royals zouden hier maar al te graag een kopje thee komen drinken natuurlijk!

Op een steenworp van Maastricht tref je deze prachtige tuin aan

Franse baroktuin in bloei vlakbij Maastricht

In het Belgische Bilzen, vlakbij Maastricht, ligt landcommanderij Alden Biesen. Daar staan de fruitbomen volop in bloei en de bloesem geurt je tegemoet. Maar dit kasteel nog veel meer te bieden, zoals een prachtige Franse baroktuin en een Engelse landschapstuin.

Het is hard werken voor de kasteelvrouwen

Deze kasteelvrouwen wonen anti-kraak!

In het 19de eeuwse kasteel Chateau Dossin vlakbij Maastricht woont de Brabantse tweeling Julia en Laura. Deze kasteelvrouwen wonen er anti-kraak! Klinkt dus heel sjiek en koninklijk, maar zij moeten het doen zonder stromend water en verwarming op het kasteel.