Tijdens een hittegolf is niets lekkerder dan een duik in het water. Deze natuurgebieden zijn prachtig en ideaal om eventjes af te koelen!

Het Henschotermeer, Woudenberg

Het Henschotermeer is een mooi natuurgebied met uitgestrekte zandstranden middenin de bossen. Voor de echte zonaanbidder genoeg plek, maar ook als je liever af en toe de schaduw op zoekt kun je hier goed terecht.

Haarrijnse plas, Utrecht

Eerlijk is eerlijk, in de zomer kan het hier nog weleens druk zijn, maar wat een heerlijk plekje is dit! Kleine tip: kom met de fiets. De parkeergelegenheid is namelijk beperkt.

De Zwarte Dennen, Punthorst

Stap De Zwarte Dennen binnen en je komt meteen tot rust. Met uitgestrekte zandstranden omringd door kilometers bos waan je je hier echt even in de natuur. Laat je niet misleiden door het aantal auto’s op de parkeerplaats, deze plek is zo uitgestrekt dat je niets van drukte merkt.

Het Wed, Haarlem

Van 1 mei tot en met 30 september gaat het los in Haarlem! Het Wed is dan toegankelijk voor zwemmers. Naast een frisse duik in de plas zijn de duinen en het strand ook toegankelijk. Niet alleen fijn om even te relaxen, maar ook een heerlijke speelplek voor kinderen.

De Afgraving, Drunen

De Afgraving van Drunen wordt ook wel ‘de put’ genoemd, maar laat deze naam je niet misleiden. Je moet een eindje door het bos lopen om bij de plas uit te komen, maar dan heb je ook wat. Het zwemmeer is voor iedereen toegankelijk en voor de echte avonturier ligt er een wrak op vijf meter diepte. De plas is rijk aan flora en fauna, vervelen zul je je hier dus niet.