Een arboretum is een verzameling bijzondere bomen en struiken. Dé manier om indruk te maken op dure vrienden, maar ook essentieel voor biodiversiteit. Dwaal mee door deze prachtige bostuinen.

Op de foto tussen de bloesems

Met 200 bloeiende bomen is de lente is hier het hoogtepunt van het jaar. Dit arboretum net over de grens met Belgie bestaat al 150 jaar en prijswinnend pronkstuk is toch wel 'Jaqueline' met haar dieproze, prijswinnende bloesems. 

Bekijk de video 

Bekijk de video

Romantiek in Rotterdam

Rijke burgers legden stadstuinen met exotische planten aan voor de mooi…én voor de opschepperij. In arboretum Trompenburg komt het allemaal samen. Pracht en praal uit China en Japan. Let op; romantiek waarschuwing van kracht!

Bekijk de video 

Bekijk de video

Bomen planten uit schuldgevoel

Op het Groningse land verdwijnen door ruilverkaveling vogels en insecten. Voormalig landmeter Jan Loots baalt daarvan, omdat het mede voortkwam uit zijn werk. Hij begint een arboretum waar meer dan 25 verschillende soorten vogels én een heleboel insecten vliegen. Zij blij; Jan blij.

Bekijk de video

Bekijk de video

Hogen bomen in Twente

Een stijve nek krijg je ervan, zulke hoge bomen hier! Meer dan honderd verschillende soorten, zoals de grootste treurende Zilverspar van Nederland, een pracht va een Chinese Tempelboom en dan die Octopus- en Mammoetboom. 

Bekijk de video  

Bekijk de video

Liefde bloeit op in Limburg

De bloeiende liefde tussen Martijn en Cisca groeit voort in hun Limburgse arboretum in Molenhoek. Er staan wel 2000 soorten bomen en planten uit China, Korea en Japan. En kijk goed om je heen want de dassen, konijnen, vossen, egeltjes en kikkers… ‘t woont er allemaal!

Bekijk de video

Bekijk de video