Eigenlijk komen we er een beetje bekaaid vanaf. Slechts tien procent van ons landoppervlak is bos. Maar wát er staat is uniek; van geheim natuurbos tot historisch landgoed. Spring van die bank af en ga ze ontdekken!

Op geheime missie

Ergens in Drente ligt een natuurbos waar maar weinig mensen vanaf weten. In dit geheime bos mag de natuur volledig haar gang gaan. Na een beruchte storm uit 1972 vliegen de bomen letterlijk uit de grond. Die liggen nu nog steeds op dezelfde plek waar ze toen neerkwamen. 

Bekijk de video

Nederlands oudste bos

Wanneer je zelf het bos in wil duiken, laat je dan verwonderen door één van de oudste en mooiste bossen van Nederland. Zo wandel je ruim acht kilometer door het Gelderse Speulderbos; het pareltje van de Veluwe.

Bekijk de video

Zuidelijke charme

Een magisch en sprookjesachtig bos in het zuiden van Limburg. Kleine beekjes en stroompjes, in een langgerekt loofbos tegen de helling van het Maasdal. Je wordt er spontaan verliefd op.

Bekijk de video

Marieke's achtertuin

Marieke wandelt het hele land door, maar soms hoef je het niet ver van huis te zoeken om te genieten van de bossen. Ze laat daarom het gebied zien waar ze zelf boswachter is; landgoed Elswout. Een heerlijk bos en een landgoed in één. 

Bekijk de video

Renkums Beekdal

Aan de westkant van Arnhem vind je een prachtig natuurgebied. Het is een van de belangrijkste dalen in de omgeving; aan de ene kant de droge Veluwe, aan de andere kant de natte uiterwaarden. Aan afwisseling geen gebrek!

Bekijk de video