Nieuwe natuur door oude natuur aan te pakken. Duurzamer krijg je het niet. In ere herstellen, een bezem of hark erdoor of een grondige metamorfose. Je herkent de natuur niet meer terug!

Bloemige Brabantse hoeve

Een droom van een boerderij uit 1830 met fruitbomen, slootjes en een bloemenhof. Met veel liefde in ere hersteld: de lakenvelders, de sloot met kikkers en bloemen waarvan de kleuren passen bij de stenen van de hoeve. Je waant je in de vorige eeuw.

Bekijk de video

De Maas krijgt meer ruimte

De Limburgse grensmaas krijgt een metamorfose om overstroming tegen te gaan. Er komt meer ruimte voor de Maas en dat levert nieuwe natuur op. In de droge zomers groeien er ondenkbaar veel vetplanten op de warme stenen die de rivier met zich meevoert!

Bekijk de video

Sluizen op een kiertje

De Zuid-Hollandse haringvlietsluizen bij Middelharnis zitten potdicht, maar staan nu soms op een kier. Trekvissen zwemmen uit zee het Haringvliet binnen, zout en zoet water vermengt zich en dat levert natuur op die zich lekker voelt in brak water.  

Bekijk de video

Kakelverse duinen in Petten

Dit kakelverse natuurgebied is pas een paar jaar oud, maar je ziet het er niet vanaf. Het asfalt en steen van de zeedijk was behoorlijk verweerd, dus er moest wat gebeuren. Nu beschermt een hele nieuwe duinenrij met opgespoten zand uit zee ons tegen het water.  

Bekijk de video