De tuin van Linda en haar gezin was jarenlang het domein van de kinderen, maar nu ze ouder zijn wil ze de tuin weer naar haar eigen smaak inrichten. Tuinspecialist Niels Treffers helpt om er weer een groene achtertuin van te maken met een heerlijke zitplek onder de overkapping.

De tuin voor de metamorfose:

'Het mag weer van een veredeld schoolplein naar een echte achtertuin.'
Niels Treffers - tuinexpert

Aan de slag

Ze gaan in de tuin beginnen met het verwijderen van het kunstgras en het anti-worteldoek. Op dit stuk kan dan de bodem verbeterd worden. En daar komt een paadje met houtsnippers en heel veel groen. De overkapping moet helemaal schoongemaakt worden en krijgt extra verlichting.

De tuin na de metamorfose:

Zichtlijnen in je tuin

Niels combineert organische vormen met rechte lijnen, waardoor de tuin veel ruimtelijker lijkt. Bepaal aan de hand van de zichtlijnen in je tuin waar je planten neerzet en bedenk dan ook dat planten zullen groeien! Je moet ze dus op de juiste standplaats zetten.

Maak contrasten met kleur en structuur

In de tuin creëert Niels een rustige basis met groen blijvende planten en witte bloemen. Door te werken met verschillende bladkleuren en structuren van bladeren breng je contrasten in de tuin en wordt de rustige groene basis toch heel verrassend en speels. De bloeiende planten die in de tuin komen bloeien ook op verschillende momenten, zo heb je voor ieder seizoen wat kleurigs te zien.

'Ik ben er onwijs blij mee, echt heel erg mooi geworden.'
Linda Versluis - ambulant verpleegkundige
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum