Sharon woont samen met haar zoon Bram sinds anderhalf jaar in Zundert. Ze wil graag een nieuwe voortuin, maar weet niet waar ze moet beginnen. Tijd om de hulp in te roepen van tuinexpert Niels Treffers, zodat er straks een plek is voor Sharon en voor de 3-jarige Bram.

De tuin voor de metamorfose:

'Het is een wildernis en ik schaam me er ook wel een beetje voor.'
Sharon Evers - woonbegeleider gehandicaptenzorg

Een voortuin om te gebruiken

Sharon had als absolute tuinwens om een voortuin te hebben waar ze met haar zoontje Bram en de buurkinderen een glas limonade kan drinken. En dat de kinderen daarna weer lekker in de speeltuin kunnen spelen tegenover de voortuin. Niels heeft een grasveldje aangelegd waar ze een lekker kleedje op kan leggen voor de kinderen. Daarom heen staan diverse bloeiende planten die veel bijen en vlinders aantrekken. Zo is er altijd wat te beleven en kan de nieuwsgierige Bram alle beestjes in de tuin gaan ontdekken.

Structuur in de tuin

Sharon wilde heel graag wat meer rust en structuur in de tuin en dat heeft Niels meegenomen in het ontwerp. De organische vormen van het gras en de beplanting die op hoogte is aangebracht zorgt ervoor dat de directe zichtlijnen naar de stoep gebroken worden, maar het zicht op de speeltuin op een speelse manier wel open blijft. Zo hebben Sharon en Bram ook als ze binnen zitten meer groen om zich heen.

De tuin na de metamorfose:

Contrast maakt het spannend in je tuin

Niels heeft bij deze tuin gewerkt met verschillende combinaties van vaste planten door elkaar. Planten met contrasterende kleuren of bladstructuren maken een tuin al meteen wat spannender. Zo is hier de Salvia (paarse bloemen) gecombineerd met de Stipa (siergras). De Stipa geeft een sterke rustige basis waar tijdens het bloeiseizoen de Salvia dwars door het siergras heen schiet met een mooi contrast tussen de gele aren en de paarse bloemen. Het is ook nog eens een geliefde combinatie voor bijen en vlinders.

'Het is echt heel erg mooi geworden. Van de lelijkste, naar de mooiste voortuin.'
Sharon Evers - woonbegeleider gehandicaptenzorg
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum