Frisse winterwandelingen

Ga opgewekt het nieuwe jaar in! Haal een frisse neus en maak een winterse wandeling. BinnensteBuiten stippelt een paar bijzondere routes voor je uit.

Smokkelen bij Strijbeek

Over de Strijbeekse heide in Noord-Brabant loopt een voormalige smokkelroute. Tot diep in de jaren zestig is hier aan de Belgische grens de nachtelijke handel in onder andere boter booming business. Ook vind je hier het laatste levende hoogveen, waar je de meest bijzondere flora en fauna treft.

Bekijk hier de video 

Smokkelroute en stiltegebied | 30 januari 2020

Genot voor twee

Op de paden van Landgoed Mariëndaal kunnen viervoeters naar hartenlust rennen en rondsnuffelen. Ondertussen is het aan de baasjes om te genieten van de ‘Groene Bedstee’; een tunnelvormige beukenhaag meer dan 150 jaar oud. Middenin de haag staat een lindeboom als symbool voor de liefde.

Bekijk hier de video

Hondenwandeling | 1 februari 2017

Wandelen tussen de kerstbomen

De kerstboom is misschien al de deur uit, maar wie zich nog even in kerstsferen wilt begeven, kan los op landgoed Schovenhorst in Putten. Daar staat een bos vol kerstbomen! Gids en bomenkenner Aart Jongekrijg gaat ons voor in een coronaproof kerstbomenwandeling.

Bekijk hier de video

Kerstbomenwandeling | 24 december 2020

Best bewaarde buitenplaats

Verscholen in het groen van Zuid-Kennemerland ligt het sprookjesachtige landgoed Elswout. Dit zeventiende-eeuwse rijksmonument is gebouwd als buitenverblijf voor kooplui en heeft verschillende eigenaren gekend. Samen zorgden deze bewoners voor een tijdlijn die veel vertelt over de geschiedenis.

Bekijk hier de video

Marieke op landgoed Elswout | 21 oktober 2016

Hoog op de Hondsrug

Lange tijd is het de enige plek waar je als Drentenaar kunt wonen zonder natte voeten te krijgen: de Hondsrug. Dit uitgestrekte natuurgebied tussen Groningen en Coevorden is beroemd om haar grote hoogteverschillen. Wie graag boven het landschap uittorent, maakt een wandeling over het Boomkroonpad.

Bekijk de video

Hoogte in de Hondsrug | 10 januari 2020

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!