Kuieren in de kasteeltuin

Hebben de bezienswaardigheden bij je eigen tuinpad geen verrassingen meer voor je? Tijd voor een change of scenery! Wissel de aanblik van je nonchalante stokrozen in voor een perfect gesnoeid buxussculptuur uit een van deze kasteeltuinen en waan je in vervlogen tijden.

Kasteeltuin de Haar

Dankzij het huwelijk tussen Baron van Zuylen en de kapitaalkrachtige Rothschildtelg Hélène werd na 1887 een uitgebreide renovatie van het kasteel en de tuin mogelijk. Ook vandaag de dag plukken bezoekers de vruchten van deze echtverbintenis en geniet je er van het Engelse landschapspark met idyllische vijverpartijen en gecalculeerde doorzichten.

Bekijk de video

Kasteel Warmelo

Het Twente kasteel Warmelo Diepenheim is met een Engelse, een Franse en een vogeltuin van alle markten thuis. Vanuit het woonhuis lopen lanen en assen die de weidsheid van de tuin accentueren. In de levendige volière woont papegaai Mathilde, die door de lokale dierenarts bij het kasteel werd ondergebracht.

Bekijk de video

Kasteel Sypesteyn

In de tuin van kasteel Sypesteyn bij Loosdrecht hoefde de inspiratie niet van ver te komen. Jonkheer Sypesteyn legde er begin vorige eeuw een oudhollandse tuin aan met appelbomen die inmiddels door jongere exemplaren zijn vervangen. De oorspronkelijke buxus die de rozentuin sierde leeft voort.

Bekijk de video

Kasteel de Vanenburg

De tuin van kasteel de Vanenburg vind je op de Veluwe. Architect Philips Vingboons was op zijn hoogtepunt een van de belangrijkste architecten van Amsterdam. De Hollands classicist ontwierp in de in zeventiende eeuw voor Kasteel de Vanenburg een tuin met veel symmetrie.

Bekijk de video

Kasteel Amstenrade

In het diepe zuiden van het land staat Kasteel Amstenrade. De loofgangen in het achttiende-eeuwse park rondom het kasteel zorgden dat flanerende dames hun lelieblanke huid behielden. Aan het begin van de avond komt de zoete geur van de lindes je hier tegemoet.

Bekijk de video

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!