Heeft je tuinpad geen verrassingen meer voor je? Kijk eens over de heg bij een kasteel! Verwonder je over de perfect gesnoeide buxus sculpturen of symmetrische kasteeltuinen.

Kasteelpark Ravenhof vlakbij België

Zin om de grens op te zoeken? Landgoed Ravenhof ligt op de grens van Nederland en België. Het kasteelpark heeft heuvels, bossen, een oude moestuin én een imposante vijver waarin het kasteel schittert. 

Bekijk de video

Utrechtse kasteeltuin de Haar

Nadat Baron van Zuylen en de kapitaalkrachtige Rothschild-telg Hélène trouwden werd na 1887 een uitgebreide renovatie van het kasteel en de tuin mogelijk. Daardoor genieten wij nu nog van de pracht en praal vlakbij Utrecht. 

Bekijk de video
Kasteel de Haar

Vogelpracht in kasteel Warmelo

Het Twentse kasteel Warmelo Diepenheim is uniek met een Engelse, een Franse en een vogeltuin. In de levendige volière woont papegaai Mathilde, die door de lokale dierenarts ooit bij het kasteel werd ondergebracht.

Bekijk de video

Appels bij kasteel Sypesteyn

In de tuin van kasteel Sypesteyn bij Loosdrecht hoefde de inspiratie niet van ver te komen. Jonkheer Sypesteyn legde er begin vorige eeuw een oud-Hollandse tuin aan met appelbomen. De oorspronkelijke buxus die de rozentuin sierde leeft nog voort.

Bekijk de video
Kasteel Groeneveld

Wandelen bij kasteel Groeneveld

Kan je niet genoeg krijgen van de kasteeltuinen en wil je een andere ervaring? Probeer eens de 3D-audio rondleiding met boswachter Marieke Schatteleijn. Je wandelt door de Engelse landschapstuin en waant je voor even op de buitenplaats van kasteel Groeneveld.

Bekijk hier de wandelroute