Wegdromen bij kasteeltuinen

Heeft je tuinpad geen verrassingen meer voor je? Kijk eens over de heg bij een kasteel! Verwonder je over de perfect gesnoeide buxus sculpturen of symmetrische kasteeltuinen en waan je in vervlogen tijden.

Kasteeltuin op de grens van België

Zin om de grens over te gaan, maar dat wordt nu wel lastig? Bij BinnensteBuiten kan je prachtige natuurgebieden vanuit huis bekijken, zoals landgoed Ravenhof op de grens van Nederland en België. Het landgoed heeft heuvels, bossen, een oude moestuin én een imposante vijver waarin het kasteel schittert. 

Bekijk hier de video

Kasteeltuin Ravenhof | 6 oktober 2020

Kasteeltuin de Haar

Wat een mooi huwelijkscadeautje! Nadat Baron van Zuylen en de kapitaalkrachtige Rothschild-telg Hélène trouwden werd na 1887 een uitgebreide renovatie van het kasteel en de tuin mogelijk. Daardoor genieten wij nu nog van de pracht en praal van het Engelse landschapspark met idyllische vijverpartijen en gecalculeerde doorzichten.

Bekijk hier de video

Kasteeltuin de Haar | 24 december 2019

Kasteel Warmelo

Het Twente kasteel Warmelo Diepenheim is met een Engelse, een Franse en een vogeltuin echt van alle markten thuis. Vanuit het woonhuis lopen lanen en assen die de weidsheid van de tuin accentueren. In de levendige volière woont papegaai Mathilde, die door de lokale dierenarts bij het kasteel werd ondergebracht.

Bekijk hier de video

Kasteel Warmelo Diepenheim | 14 mei 2019

Kasteel Sypesteyn

In de tuin van kasteel Sypesteyn bij Loosdrecht hoefde de inspiratie niet van ver te komen. Jonkheer Sypesteyn legde er begin vorige eeuw een oud-Hollandse tuin aan met appelbomen die inmiddels door jongere exemplaren zijn vervangen. De oorspronkelijke buxus die de rozentuin sierde leeft voort.

Bekijk hier de video

Tuin Kasteel Sypesteyn Loosdrecht | 7 mei 2019

Wandelen bij Kasteel Groeneveld

Kan je niet genoeg krijgen van de kasteeltuinen en wil je een andere ervaring? Probeer eens de 3D-audio rondleiding met boswachter Marieke Schatteleijn. Je wandelt door de Engelse landschapstuin, ziet mooie vijverpartijen en kunt genieten van de prachtige moestuin die nu volop in bloei staat. Waan je voor even op de buitenplaats van kasteel Groeneveld.

Bekijk hier de video

Kasteel Groeneveld
Wandelen bij Kasteel Groeneveld | 1 september 2020

Kasteel de Vanenburg

De tuin van kasteel de Vanenburg vind je op de Veluwe. Architect Philips Vingboons was één van de belangrijkste architecten van Amsterdam. De Hollands classicist ontwierp in de in zeventiende eeuw voor Kasteel de Vanenburg een tuin met veel symmetrie.

Bekijk hier de video

Kasteel de Vanenburg | 10 april 2019

Kasteel Amstenrade

In het diepe zuiden van het land staat Kasteel Amstenrade. De loofgangen in het 18e eeuwse park rondom het kasteel zorgden dat flanerende dames hun lelieblanke huid behielden. Aan het begin van de avond komt de zoete geur van de lindes je hier tegemoet.

Bekijk hier de video

Kasteelpark Amstenrade | 23 oktober 2017

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!