Moestuinier erop los!

Groente en fruit uit je eigen tuin, er is niets lekkerders! Een moestuin is helemaal in en kan altijd, zelfs op je balkon. BinnensteBuiten is al vaak te gast geweest bij verschillende moestuinen. Hieronder een greep uit onze collectie.

Moestuinmoeder

Toen Susan in 2012 werkloos werd, had ze een dagelijks doel nodig. Ze besloot te gaan moestuinieren en met succes! Elke dag kwam ze thuis met een krat vol verse groente. Inmiddels heeft ze zo veel kennis over moestuinen dat ze regelmatig wordt ingehuurd als freelance tekstschrijver. De naam ‘moestuinmoeder’ kreeg ze van haar kinderen en is nu haar handelsmerk.

Bekijk de video

De moestuinschool in Utrecht

Ooit barstte het van de tuinbouwers op de Utrechtse koningshof, maar met hun vertrek verdween een hoop kennis. Nu is de omgeving omgebouwd tot een moestuinlandschap. Dat staat ook nog eens super gezellig, al die losse tuintjes. Naast het houden van je eigen moestuin kun je er ook moestuinles volgen.

 

Bekijk de video

De moestuin community

In Amsterdam hebben ze geen buurthuis, maar een moestuin community. Hier komt de hele buurt samen om gezellig in de moestuin te werken. Het geeft voldoening, je gaat blij weer naar huis en alles is vrijwillig. Heb je geen zin om in de moestuin te werken? Er zijn ook genoeg mensen die alleen langskomen om even van de natuur te genieten en bij te praten met buurtgenoten. Overschotten van de oogst gaan naar de voedselbank. Een topinitiatief!

Bekijk de video

Een moestuin in een kas

In Nieuwekerk aan den Ijssel ligt een volkstuinkas. Een indoor moestuin. Het leuke van een indoor moestuin is dat het bijna hetzelfde werkt als een reguliere moestuin. Het enige dat ontbreekt is de bestuiving van bloemen door bijen. Daar is wat op bedacht, er zijn namelijk speciale hommelkasten gemaakt. Die worden eerst buiten neergezet en vervolgens naar binnen gebracht om alle bloemen te bestuiven.

Bekijk de video

Moestuinabonnement

De droom van Klaas? Een gezamenlijke moestuin. En dat is gelukt. Met ruim 400 leden beheert hij hectares aan land. De leden kunnen vervolgens voor 188 euro per jaar onbeperkt oogsten. De enige restricties zijn dat je alleen mag oogsten voor je eigen gezin, dat je alleen oogst wat je direct opeet en dat je oogst wat oogstbaar is. Met 50 verschillende gewassen heb je elke avond een andere groente op tafel staan. Daarnaast er een plukabonnement voor bloemen en je kun je een kip adopteren voor eieren!

Bekijk de video

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!