Groente en fruit uit je eigen tuin, er is niets lekkerders. Radijzen voor beginners of een exotisch eetbare bloem. Je steekt er altijd wat van op en het kan overal: dak, tuin of balkon!

Kratten vol verse groenten

Toen Susan werkloos werd, had ze een dagelijks doel nodig. Ze besloot te gaan moestuinieren: elke dag kwam ze thuis met een krat vol verse groente. De naam ‘moestuinmoeder’ kreeg ze van haar kinderen en is nu haar handelsmerk als ze al haar moestuinkennis met anderen deelt. 

Bekijk de video

Bekijk de video

De moestuinschool in Utrecht

Met het vertrek van de tuinbouwers op de Utrechtse koningshof, verdween een hoop kennis. Nu is de omgeving omgebouwd tot een moestuinlandschap. Naast het houden van je eigen moestuin kun je er ook moestuinles volgen. Een gezellige boel!

Bekijk de video

Bekijk de video

Onbeperkt groenten eten

De droom van Klaas? Een gezamenlijke moestuin. Met ruim 400 leden beheert hij hectares aan land. De leden kunnen vervolgens voor 188 euro per jaar onbeperkt oogsten. De enige restricties zijn dat je alleen mag oogsten voor je eigen gezin, dat je alleen oogst wat je direct opeet en dat je oogst wat oogstbaar is. Met 50 verschillende gewassen heb je elke avond een andere groente op tafel staan!

Bekijk de video 

Bekijk de video

IJverige hommels

In Nieuwekerk aan den IJssel ligt een volkstuinkas. Een indoor moestuin. Het enige dat ontbreekt in deze indoor moestuin, is de bestuiving van bloemen door bijen. Daar is iets op bedacht: er zijn speciale hommelkasten gemaakt. Die worden eerst buiten neergezet en vervolgens naar binnen gebracht om alle bloemen te bestuiven. Tuinieren maar!

Bekijk de video

Bekijk de video

De moestuincommunity

In Amsterdam hebben ze geen buurthuis, maar een moestuincommunity. Hier komt de hele buurt samen om gezellig in de moestuin te werken. Heb je geen zin om in de moestuin te werken? Er zijn ook genoeg mensen die alleen langskomen om even van de natuur te genieten en bij te praten met buurtgenoten. Overschotten van de oogst gaan naar de voedselbank. Een topinitiatief!

Bekijk de video

Bekijk de video