In de serie 'Moestuinieren voor Groentjes' strijden twee tweelingen om de groenste vingers. Wie gaat er met de winst vandoor?

Team Kuik en team Groen bestaan uit Iris en Viola Kuik met hun moestuin in Muiden en Marvin en Kevin Groen met hun moestuin in Rotterdam. Beide tweelingen zijn bezeten van de natuur en lekker eten. Moestuinexpert Elbrich Fennema jureert samen met chef-kok Sharon de Miranda. Wie heeft de groenste vingers? 

Wie heeft de groenste vingers? #1

In de eerste video worden team Kuik en team Groen op elkaars moestuin gedropt. De teams krijgen hun eerste opdracht en maken kennis met jurylid Elbrich Fennema, die een belangrijke videoboodschap voor ze heeft.

Bekijk de video

Een eetbaar tuinontwerp #2

In deze video krijgen de tweelingen de opdracht een eetbaar moestuinontwerp te maken. Zal Team Kuik het eens worden over de invulling en wat vindt Team Groen van hun aanpak?

Bekijk de video

Radijs en spinazie zaaien verwarring #3

In deze video moeten Team Kuik en Team Groen radijs en spinazie zien te kweken ten overstaan van op de loer liggend ongedierte. En dan is het wel verstandig het koppie erbij te houden...

Bekijk de video

Creatief met tuinkers #4

In deze video probeert Team Groen Elbrich te imponeren met een abstract kunstwerk. Ondertussen marcheren op beide tuinen de naaktslakken recht op de raapstelen af.

Bekijk de video

Pluksla en snijbiet onder vuur #5

Team Kuik en team Groen bedenken een masterplan om hun sla te beschermen tegen slakken en we maken kennis met rat Jan.

Bekijk de video

Van stekje tot plant #6

Team Kuik en team Groen krijgen de opdracht om eetbare bloemen te zaaien en kruiden te stekken. Iris en Viola (team Kuik) zijn ervaren bloemisten en danken hun naam aan deze kleurrijke bloeiers. Maar is dat genoeg voor de winst?

Bekijk de video

Tomaat, paprika en hete pepers nemen de tijd #7

Team Kuik en team Groen krijgen de opdracht om tomaat, paprika en pepers te zaaien. “De moeilijkste opdracht tot nu toe” aldus bioloog Marvin. Want deze tropische vruchten behoeven veel zon en die is soms maar schaars in ons koude kikkerlandje. Misschien helpt een beetje liefde?

Bekijk de video

Knus met courgette #8

Courgette, wortel en meiraap. De meiraap is voor team Kuik nog een onbekende groente, de courgette kennen ze echter op hun duimpje. Hoe kun je deze drie groenten nu het beste zaaien en oogsten? Expert Elbrich Fennema geeft advies.

Bekijk de video

Het Nieuw-Zeelandse monster #9

In de laatste opdracht voor de finale moeten team Kuik en team Groen ouderwetse bietjes en Nieuw-Zeelandse spinazie zien te verbouwen. Zal team Groen hun weerstand tegen deze taaie exoot kunnen overwinnen om op voorsprong te blijven?

Bekijk de video

De finale

Na weken strijden op de moestuin verplaatsen de teams zich met een 4-4 gelijkstand naar het finaletoneel voor de allesbeslissende culinaire eindopdracht. Jurylid Elbrich heeft versterking ingeroepen van chef-kok Sharon de Miranda, die een verrassing voor hen in petto heeft. Wie wordt de winnaar van Moestuinieren voor groentjes 2020?

Bekijk de video