Sharon de Miranda
chef-kok

Sharon de Miranda

Sharon is sinds 2015 tv-kok bij BinnensteBuiten. Geïnspireerd door een Nederlandse moeder, Surinaamse vader en half Indische oma maakt ze gerechten uit alle windstreken. En ze maakt, zo zegt ze zelf, de lekkerste hutspot van de hele wereld!

Over Sharon

Naast haar werk bij BinnensteBuiten werkt ze bij theehuis Tante Nel in Almere. Tante Nel is een leer- en werkbedrijf dat arbeidsmatige dagbesteding biedt en een beschutte werkplek is voor mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische stoornis. Op de locatie in Almere Buiten volgen ze, onder leiding van Sharon, activiteiten zoals groenten kweken, huishoudelijk werk, klussen of timmeren, werken in de bediening of in de keuken. Sharon heeft een Nederlandse moeder, een Surinaamse vader en een half Indische oma. Ze is geboren in Nederland, maar opgegroeid op Curaçao. Haar interesse in eten was al duidelijk voordat ze kon lopen. Op 13-jarige leeftijd, werkte ze al in de weekenden in een keuken op een vakantiepark te Curaçao, waarna ze ervaring op deed in verschillende andere restaurants. Na de mavo/havo begon ze aan een koksopleiding op Curaçao, waar de Zuid-Amerikaanse keuken centraal staat. Terug in Nederland heeft ze deze vervolgd met een koksopleiding in Amsterdam, waar de Franse keuken centraal staat. Vandaag de dag kookt ze gerechten uit alle windstreken. Hieronder een selectie van haar favoriete gerechten.

Sharon heeft een kookschrift uitgegeven met de titel “Iedereen kan Koken”. Het is haar multiculturele opvoeding die haar zeer geïnspireerd heeft, daardoor heeft ze gerechten leren kennen uit diverse landen.

Sharon met kookspullen

Pad thai is een roerbakgerecht met noedels uit Thailand. Het is één van de bekendste gerechten uit Thailand en het wordt daarom ook vaak geserveerd in restaurantjes in de hoofdstad Bangkok. Chef-kok Sharon de Miranda maakt deze snelle maaltijd op een iets andere manier, namelijk met kip en gamba's.

Pad thai
Eten met een gemixt tintje
Sharon de Miranda

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een van haar favoriete gerechten voor jou namelijke de roti kip. Sharon laat zien hoe je de roti pannenkoek zelf maakt met ei en kousenband. De pannenkoekjes belegd ze met aardappels, jus en de kip!

Roti kip

Chef-kok Sharon maakt een betaalbare en duurzame maaltijd: een heerlijke quiche. Dit doet zij niet van de standaard quiche ingrediënten maar met overgebleven stukken brood.

Quiche van oud brood

Bekijk al het nieuws van Sharon de Miranda

[Advertentie]

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!