De moestuin dient niet alleen een praktisch doel. De tuin is ook een oase van rust, schoonheid en plezier. Het seizoen is nog niet helemaal begonnen, maar voor rusteloze tuinliefhebbers zetten wij alvast vijf mooie moestuinen op een rij.

Gelderse siermoestuin

Groenten als decoratieve planten. Denk aan doorgeschoten sla, Chinese bieslook en wonderschone snijbiet. In de siermoestuin van Dineke en Gerard groeit veel lekkers, maar de planten zijn vooral om naar te kijken. Dineke snoept steeds een stukje grond van het akkerland van haar man af en het is een prachtige weelderige tuin geworden.

Bekijk de video

Van Randstad naar rust

Alma en Doortje verruilen de Randstad voor Molenrij, een gehucht aan de Noord-Groningse Waddendijk. Hier realiseren zij hun droom: op één hectare combineren zij een siertuin, biologische moestuin en een biodynamische boomgaard. Ze houden bijen, ganzen en kippen en maken voor hun tuin gebruik van organisch afval. Een groene oase om bij weg te dromen!

Bekijk de video

Smaakvolle bloemen

Edwin neemt ontslag en gooit het roer om. Hij begint een moestuin en specialiseert zich in eetbare bloemen. Op zijn tuin in Ressen teelt hij alles zonder chemicaliën: van Afrikaantjes, preibloemen en pronkbonen tot korenbloemen en Oost-Indische kers. De natuur vindt op deze eetbare bloementuin haar eigen balans, geholpen door ‘de anti-slakken brigade’. 

Bekijk de video

Groen(t)e oase in de stad

In Amsterdam, verscholen tussen de hoge gebouwen van de Universiteit, ligt 'Anna's Tuin & Ruigte'. Een uniek stukje poldernatuur waar plek is voor plant, dier én mens. De planten en dieren die er groeien en leven vormen een plek van plezier én bezinning. Enthousiaste buurtbewoners, studenten en wetenschappers onderhouden deze plek met veel liefde.

Bekijk de video

Oudste biologische tuinderij

Sijmen en zijn vrouw Sissie wonen en werken op de biodynamische tuinderij ‘Land en Boschzigt’ in ’s-Graveland. De oudste biologische tuinderij van ons land. Een prachtige, sfeervolle plek, waar hun voorgangers al sinds 1947 groenten, bloemen, fruit en kruiden telen. In de zomer is het gezellig druk, want ook zelfoogsters mogen hier helemaal los!

Bekijk de video