Vorig jaar was tuinspecialist Martin Stuger te gast bij Imke en Bas. Zij kochten hun droomhuis, midden in Utrecht. Het nadeel? De tuin! Bij het huis hoort een kleine patio die er tot nu toe kaal en klein uit ziet. Het liefst zien ze het wat groener, met een fijne plek om te zitten en een zandbak voor kleine Willem. Martin wist er wel raad mee!

Wat fijn om hier weer terug te zijn! Hoe bevalt jullie patio?
Goed! Het is een fijne plek geworden om te zitten en te spelen. En lekker groen! We kijken ook leuker weg vanuit de woonkamer. Met een klein zonnetje is het fijn, maar als het warm is, is het er ook lekker koel en heerlijk vertoeven. En als het minder weer is zitten we lekker onder het dakje. Ideaal!

Hebben jullie zelf nog iets veranderd, aangepast of weggehaald? 
Eigenlijk hebben we alles hetzelfde gelaten. We hebben alleen nog een deksel toegevoegd voor de zandbak. Dan blijft ‘ie netjes en schoon!

Wat is je favoriete plek in de patio?
Voor Willem is dat natuurlijk de zandbak. Daar kan hij heerlijk spelen! Voor ons is het knusse hoekje ideaal. Daar zitten we lekker op de bank uit te kijken op de tuin. Het is ook superfijn dat het gras zo lekker groen blijft. Daar waren we toch benieuwd naar, of dat goed zou gaan in zo’n kleine ruimte. Maar ook dat gaat perfect. We zijn nog steeds heel erg blij met onze tuin. Het is een feestje!

Geschreven door
Jill van Nek
Datum