De Gay Garden Club is een club voor gay mannen die een passie voor tuinen hebben. De Club bestaat meer dan 25 jaar en is een groot succes. De club is een middel om elkaar te ontmoeten en tuinen te bezoeken en te bewonderen.
Gay Garden Club

Landschapstuin

Voorzitter Ben Bakker is een absoluut grote tuinliefhebber. Hij heeft een natuurlijke landschapstuin in het oosten van het land, tegen de Duitse grens. Ben besteedt minstens vier uur per dag aan zijn tuin, die hoogzomer op z’n mooist is. De tuin is een grote groene zee met bloemrijke borders. De liefde voor tuinieren is bij Ben in zijn jeugd ontstaan. Hij groeide op in een bovenhuis, maar ieder weekend vertrokken zijn ouders met hem naar een boerderijtje met een grote tuin.

Bij de meeste tuinreizen bestaat het gezelschap voor het overgrote deel uit dames en sta ik er een beetje naast
Ben van de Gay Garden Club

Tuinreis

‘Bij de meeste tuinreizen bestaat het gezelschap voor het overgrote deel uit dames en sta ik er een beetje naast’, vertelt Ben. In deze tuinclub heeft iedereen dezelfde achtergrond. Het is absoluut geen datingclub, maar als je wat ouder wordt is het fijn om een sociaal vangnet te hebben. Er zijn veel alleenstaande homo’s en het biedt ons verbinding. We hebben het gezellig met elkaar en een aantal van ons heeft eenzelfde verleden, bijvoorbeeld eerst getrouwd geweest en op latere leeftijd uit de kast gekomen. In onze club kun je soortgelijke ervaringen met elkaar delen. En niet onbelangrijk, we hebben allemaal dezelfde passie: tuinen!

Wilde bloementuin

Een van de andere leden is Hans. Hans heeft een wilde bloementuin. Vogels en insecten voelen zich thuis in de tuin van Hans en zo kan hij zijn liefde voor vogelen meteen uitleven. Voor Hans betekent de GGC een prettige laagdrempelige manier om elkaar te ontmoeten. Hans is geen kroegtijger en iedereen van de GGC houdt van bloemen en planten en dat is heel inspirerend. De gemeenschappelijke achtergrond is ook fijn en herkenbaar en je hoeft niet telkens uit te leggen dat je op mannen valt.

Pride

Zo gaat het nu met

Gay Garden Club groeit dankzij BinnensteBuiten

Lees meer

Tuinreis

De GGC loopt heel goed, bijna te goed, we zitten echt wel aan onze taks, we hebben 130 leden zegt Ben. We hebben zo’n 15 evenementen per jaar en die worden door de leden zelf georganiseerd. De evenementen zijn heel populair onder de leden en meestal kunnen er maar 30 personen naar een evenement. En bij een evenement moet je denken aan het bezoeken van een kloostertuin, of een dag een historische moestuin bezoeken met daarna een lekkere lunch. En dan organiseert de GGC ook tuinreizen. De eerstvolgende tuinreis staat gepland voor eind augustus, naar Engeland.

GGC lid Wim heeft onlangs een evenement georganiseerd bij hem in de tuin vlakbij Nijmegen. Het was erg gezellig. Bloemen en planten geven Wim blijdschap. En samen met andere gays genieten van de mooie tuin is leuker dan alleen, vindt Wim. Op zo’n dag wordt er veel gepraat en worden er stekjes uitgewisseld. Van alles wat. Het is een waardevolle club.

Geschreven door
Monique Morshuis
Datum