Alain's fruitige cocktail met kersen en Cointreau
Speciaal voor de Pride in Amsterdam maakt onze chef-kok Alain Caron deze fruitige cocktail met verse kersen, abrikozen, granaatappel en een flinke scheut cognac en Franse Cointreau.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Blend voor 4 cocktails2rijpe abrikozen (zonder pit)
-
6kersen (zonder pit)
-
1/4granaatappel
-
2takjes tijm (blaadjes)
-
1takje rozemarijn (naaldjes)
-
100 mlwater
-
•eventueel een klein plakje van een pittige rode peper voor een pittige bite
-
Per cocktail in een cocktailshaker50 mlvan de bereide coulis
-
30 mlcognac
-
30 mlkersenlikeur (bijvoorbeeld Heering Cherry)
-
20 mlcointreau (of triple sec)
-
Maak eerst de blend voor ca. 4 cocktails. Snijd de vruchten en rasp de kruiden van de takjes. Gooi alles bij elkaar in de blender. Blend goed en zeef na het blenden tot een mooie coulis zonder pitjes.
-
Ga nu aan de slag met de cocktailshaker. Vul de cocktailshaker helemaal met ijsblokjes en 1/4 van de blend. Shake 8 seconden. Indien je geen cocktailshaker hebt kun je ook alle ingrediënten met ca. 10 ijsblokjes in een groot glas doen en ca. 20 seconden goed roeren zodat de cocktail goed koud is en er voldoende verdunning is van gesmolten ijs.
-
Schenk de cocktail zonder ijsblokjes in een mooi cocktailglas. Herhaal dit voor de andere 3 cocktails.
-
Garneer de cocktail zoals je wilt, met bijvoorbeeld een schijfje sinaasappel, kers en takje rozemarijn.
- Geniet van je cocktail!