Struinen bij Leudal

Leudal
Gebied
Limburg
Afstand
3 km
Type
Natuurgebied
Gemiddelde waardering
18 personen
Boswachter Marieke Schatteleijn gaat op safari in Limburg, in het Leudal. Een prachtig gebied met beekjes en een oude watermolen.

De Meinweg en het Leudal, gelegen naast Roermond, vormen samen de natuur van Midden-Limburg. Met volop wandel- en fietsroutes om het gebied te verkennen én een speelbos voor de kinderen.

De Meinweg is een bijzonder terrassenlandschap, met drie plateaus, ontstaan door aardbevingen en de Rijn en Maas. Naast de terrassen bestaat De Meinweg uit glooiende heidevelden, beken, moerassen en bossen vol wild. Mulle zandpaden voeren je door een soms betoverend mozaïek van landschappen.

In het Leudal gaat de natuur juist de diepte in. Hier loop je over holle weggetjes door beekdalen. Op sommige plaatsen liggen de beken wel tien meter dieper dan het pad. Het klooster en de watermolen herinneren aan het rijke verleden van het Leudal. Maar let vooral ook op de uitbundige plantengroei naast de beken. In het voorjaar zorgen speenkruid, bosanemonen en dalkruid voor een uitgestrekt geelwit tapijt tussen de donkere elzenstammen.

Route

Startpunt:
P-plaats Speckerweg
Speckerweg 15
6081 NN Haelen
Routekleur:
Blauw
Toegankelijkheid:
Honden toegestaan
  1. 1
    Leudal
    © Staatsbosbeheer
  2. 2
    Kerkje Leudal
    © Staatsbosbeheer
Veel plezier!

Wat vond je van de wandeling?

Deze wandeling wordt aangeboden door Staatsbosbeheer.

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!