Wandelen bij Amsterdam-Noord

Eens per jaar laat boer Geysel zijn landje onder water lopen. Dat levert elk jaar weer slikken en plassen op voor de Nederlandse weidevogels. Met name de nationale vogel, de Grutto, weet het te vinden. Vogelaar Camilla Dreef bezoekt het ‘landje van Geysel’, en de Wavershoek. Hoe onderscheid je de roep van een tureluur en de zwarte ruiter en hoe ziet de snavel van een wulp eruit? Camilla legt het uit.
Gebied Noord-Holland
Afstand 9 km
Type Water

Het wordt wel de ‘achtertuin van Amsterdam’ genoemd, maar daarmee doe je Waterland eigenlijk tekort. Dit is een groene, waterrijke wereld meteen ten noorden van het IJ. Met lage weilanden, plassen en lange sloten, slingerende dijkjes, bruggetjes, koeien, riet, boerderijen en oude dorpjes. In de wind, onder zware wolkenluchten en met heel veel vogels. Waar je zomers vaart en ’s winters schaatst. Dit is Holland zoals de hele wereld het kent.

Waterland laat zich het beste vanuit een kano ontdekken. Peddelend door een doolhof van slootjes en hoog riet zie je koeien aan de waterkant. Een jong fuutje lift op de rug van zijn moeder mee over het water. Boven je buitelen kieviten en tureluurs door de lucht. Al varend ontdek je hier Holland op z’n best.

Werkzaamheden

Let op! Route is deels geblokkeerd vanwege werkzaamheden die duren tot half augustus 2021.

Route

Informatie

 • Startpunt
  Bushalte Volendammerweg
  Volendammerweg
  1024 JD Amsterdam
 • Route Kleur
  Wit
 • Toegankelijkheid
  Honden toegestaan
 1. Veel plezier!
Wat vond je van de wandeling?

Deze wandeling wordt aangeboden door Staatsbosbeheer.

Onderdeel van
Noord-Holland