In de zomer is niets lekkerder dan in slaap te vallen met het geluid van een uil, ruisende bomen of kabbelend water. Het kan in Nederland! Op deze bijzondere kampeerplekken voelt een paar dagen weg als wéken vakantie.

Uitwaaien op Vlieland

Rust, een ruisende zee en oneindig veel vogels, dat is kamperen op de Lange Paal in een notendop. Ga mee met een boswachter excursie en geniet van de talloze aalscholvers, lepelaars en eenden. Een paradijs!

Bekijk de kampeerplek

Bekijk de video

In de benen!

Kom je tent uit en stap net als Marieke op de sup. Bijvoorbeeld op het randmeer bij camping de Dasselaar in Zeewolde. Of ga lekker fietsen, wandelen of zwemmen. Moe? Rust dan uit onder een appel- of notenboom.

Bekijk de kampeerplek

Bekijk de video

Kamperen tussen de ruisende Drentse dennen

In Schoonloo in Drenthe kun je kamperen op prachtig verscholen plekken. Volop vogels en natuur, maar ook een gezellige vuurplaats. Boswachter Marieke maakte een prachtige wanding in dit gebied.

Bekijk de kampeerplek

Bekijk de video

Hé een ree!

Op kampeerterrein Groesbeek loopt er in de schemering zomaar een ree langs je tent. Het glooiende landschap is fabelachtig. Geniet van de akkers, heide, wijnvelden en het voedselbos waar jij en je kinderen je uren kunnen vermaken.

Bekijk de kampeerplek

Bekijk de video

Te gekke kampeerplekken

Slapen op de voormalige zeebodem in een tipi, op een vlot, hoog in de boom of in een Zweedse hut. Het kan allemaal in het Kuinderbos. En het uitzicht over de Kuinderplas is om van te watertanden!

Bekijk de kampeerplek

Bekijk de video
Geschreven door
Annamara Hamersma
Datum