Als de hitte je deze zomer naar je hoofd stijgt, ga richting het bos voor een duik of een verkoelende wandeling. Door de vele bomen loop je heerlijk door de schaduw. Lees verder voor de beste plekjes!

Volop schaduw in de Noordoostpolder

De bomen in het Waterloopbos zijn verrassend groot voor een polderbos. Vroeger werd hier onderzocht hoe je land kunt beschermen tegen het water. Nu zorgt al dat stromende water vooral voor extra verkoeling.

Bekijk de video

Beekjesbadderen in het Bunderbos

Een sprookjesachtig loofbomen bos in het zuiden van Limburg. Overal ontspringen bronnen en stromen kleine beekjes. Dus uít die schoenen en hup de beek in met die warme voeten!

Bekijk de video

Verkoelend Brabants stadsbos

Ga op het heetst van de dag lekker luieren in het Mastbos, pal naast het gezellige Breda. En als de zon weer is gezakt geniet je opgefrist na op een van de vele terrasjes.

Loop deze route

Dansen tussen de bomen

De kronkelige beuken in het Speulderbos houden je koel én lijken te dansen. Onder het bladerdak van eiken, beuken en berken zoeken ook edelherten, zwijnen en dassen de schaduw op. Een dutje op een peluwtje van mollig mos maakt je bosbad compleet!

Bekijk de video

Geen fan van het bos?

Ga dan voor de kust én de Friese meren. Langs en in het water is het altijd lekker koel en pak je elk briesje mee. Bovendien word je óók nog eens gezonder van een frisse duik!

Bekijk de video
Geschreven door
Elisa Bakker
Datum