Terwijl de regen op de ruiten tikt, is er niets lekkerder dan binnen te genieten van een speciaal biertje. Laat je inspireren door deze brouwsels: van alcoholvrij- tot kastanjebier en maak van de herfst een feest!

Speciaalbier gebrouwen door de zussen Do en Tessel

Dat bier al lang geen mannending meer is laat Alain Caron vanavond zien. Vrouwen brouwen ook! Dat bewijzen de zussen Do en Tessel. Ze zijn ooit gestart als hobby, maar nu brouwen de dames toegankelijke én smakelijke speciaal-bieren! 

Bekijk de video
Donker bier | Foto: Pixabay

Alcoholvrij speciaalbier, het bestaat!

Onze chef Léon en sommelier Lendl zijn te gast in Maastricht bij Jilles Eissen. Eén van de bedenkers van alcoholvrij speciaalbier. Samen met een chocolatier weet hij er zelfs een speciale foodpairing van te smaken. Bier en chocolade: probeer het eens!

Bekijk de video

Zo vader, zo dochter!

Op de Veluwe ontmoet onze Alain vader en dochter van Wilgenburg. Zij experimenteren volop in hun eigen brouwerij. Bier met boerenkool bijvoorbeeld, als dat niet speciaal is! Jan heeft zijn passie doorgegeven aan zijn dochter Tineke, een zeer fanatieke biersommelier met een prachtige collectie.  

Bekijk de video
Bierbrouwerij | Foto: Pixabay
Proosten met bier | Foto: Pixabay

Bier uit de Bijlmer

Een beetje klooster maakt zijn eigen bier. Dat dachten Martijn, Johannes en Thomas ook. Ze kennen elkaar van een klooster in Kleiburg, in de Amsterdamse Bijlmer. Inmiddels doen ze alles samen: samen leven, samen delen én samen brouwen. 
 

Bekijk de video

Bieren in alle smaken

De ‘Willie wortel’ van de bieren, Ramses Snoeij heeft zijn eigen smaakkamer. Hij experimenteert met ingrediënten en aroma’s en maakt fantastische combinaties. Klassieke biersmaken en speciale, seizoensgebonden bieren, niks is hem te gek.  

Bekijk de video

Kastanjebier met pompoensoep

Gijs en Arjanneke brouwen al 30 jaar bier in het Gooi. Ze gebruiken zoveel mogelijk producten uit de omgeving. Omdat kastanjes nu volop te vinden zijn, wordt het een typisch herfstig biertje. Leon maakt er een bijpassend gerecht bij: pompoensoep met gepofte en gerookte kastanjes. 

Bekijk de video