Onze chef Rosah ziet veel koppeltjes aanschuiven: soms spatten de vonken ervan af, maar soms ook helemaal niet! Ze geeft 5 tips voor gegarandeerde passie aan tafel (sowieso wel handig, maar vooral nu) met Valentijn!

Tip 1: Verklaar je liefde met een brief

'Ik hou van Valentijnsdag en ben ook nog eens verliefd! Dus ik mag maandag zeker aan de bak! Ik denk dat het op Valentijnsdag vooral gaat om kleine dingen. Liefde gaat door de mond en de maag, maar zeker ook door de mond naar het hart. Ik zou het leuk vinden als ik en mijn lief ons best doen om iets te maken waarvan je weet dat de ander het lekker vindt. Helemaal leuk als daar wat mooie woorden of een leuk briefje bij zit.'

Liefde gaat door de maag, maar ook door de mond naar het hart!
Chef-kok Rosah van Schendelen

Tip 2: Snel ontbijt voor Valentijn

'Als ik mijn lief wil verrassen, dan maak ik hem toch het liefste wakker met de geur van koffie en uitgebakken gerookt spek en eitjes (sunny side up). Ik wil dan ook veel liever samen tijd doorbrengen, dan dat ik een uur lang in de keuken moet staan voor een ontbijtje. Dus lekker makkelijk en snel dat ontbijt maken en dan heel gauw weer in bed om het samen op te eten. Koffie en kroelen, dat is toch het beste begin van Valentijnsdag!'

Tip 3: Lunch-hapjes tijdens een wandeling

'Voor een Valentijns lunch zou ik allemaal lekkere hapjes maken en die in mijn tas stoppen. Tijdens een mooie wandeling zouden we een gezellige pitstop maken op een paar mooie plekken en dan samen alles opeten. En uiteraard toasten wij op onze liefde met een feestelijk drankje.'

 

Een French Kiss cocktail zet jouw relatie weer in vuur en vlam!
Chef-kok Rosah van Schendelen

Tip 4: Samen spaghetti slurpen

'Voor een Valentijns diner zou ik dan wel weer enorm uitpakken met een romantisch Italiaans driegangenmenu. We beginnen met een carpaccio van gerookte Hollandse rode biet met een crème van feta en een vinaigrette van granaatappel met dragon. Daarna maak ik een spaghetti vongole (met schelpdieren) met een saus van citroen en champagne. Dat komt dan op één bord en we eten dat op als Lady en de Vagebond! Met Frank Sinatra uit de speakers en kaarslicht uiteraard, haha! Wat dat betreft ben ik zo corny en beetje cliché, maar dat vind ik wel het allerleukste. Als toetje delen we samen een royale tiramisu.'

Tip 5: Verleidelijke French kiss cocktail

'Deze cocktail is lekker fris en feestelijk en ziet er mooi uit. Gebruik de champagne die je over hebt van het hoofdgerecht en meng dat met een scheutje wodka en wat Chambord frambozenlikeur. Daar zit ook vanille en zwarte bes in en is super lekker. Doe er tenslotte ook wat vers frambozen-/ en citroensap bij. Dit is een romantische cocktail waar ik zeker de kriebels van zou krijgen. En wie weet, volgt na deze cocktail ook die French kiss! Dat zou wel een mooie afsluiter zijn voor Valentijnsdag.'  

Extra tip: Maak je eigen bonbons!

'Nog een laatste tip! Als ik helemaal uit zou pakken met Valentijn, dan zou ik iemand chocolaatjes geven die ik zelf heb gemaakt. Ik zou dan het liefst bonbons maken van pure chocolade, met kersen en balsamico. Die heb ik eerder gemaakt, in de vorm van kusjes zelfs! En die zou ik dan wel heel graag iemand cadeau willen geven.'   

Geschreven door
Annamara Hamersma
Datum