Chocolademousse met chocopops

chef-kok
Ramon Brugman
Chocolademousse met chocopops (177)
9 min
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
21 personen

Ramon Brugman maakt een heerlijk dessert van chocopops, chocolademousse en ganache. En dit keer maakt hij het niet alleen voor het mooie plaatje, alle vier de porties zijn nog vóór het einde van deze kerstspecial opgegeten.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • De chocolade mousse
    250 ml
    room
  • 125 g
    pure chocolade
  • 90 ml
    eiwit
  • 50 g
    suiker
  • Ganache
    150 ml
    slagroom
  • 150 g
    pure chocolade
  • 2
    peultjes kardemom
  • Voor de garnering
    2
    verse vijgen
  • chocopops
  • kleine glaasjes
  1. 1

    Maak eerst de chocolademousse. Smelt de chocolade. 

  2. 2

    Sla de slagroom lobbig

  3. 3

    Klop het eiwit stevig met de suiker.

  4. 4

    Voeg 2/3 van het opgeslagen eiwit bij de chocolade en roer goed door elkaar.

  5. 5

    Doe de rest van het eiwit erbij en spatel deze rustig door de massa.

  6. 6

    Voeg nu de slagroom toe en schep deze voorzichtig door de mousse.

  7. 7

    Neem een lepel chocopops en doe deze onderin het glaasje

  8. 8

    Doe de chocolade mousse in een spuitzak en spuit deze in de glaasjes.

  9. 9

    Maak de ganache. Breng de slagroom aan de kook met de peultjes kardemom erin.

  10. 10

    Hak de chocolade fijn.

  11. 11

    Als de room kookt, haal je de room van het vuur af en roer je de chocolade er door heen. Roer tot de chocolade helemaal opgelost is en laat het afkoelen.

  12. 12

    Giet de chocoladesaus dan voorzichtig op de chocolade mousse.

  13. 13

    Snij voor de garnering de vijgen in partjes en zet ze bovenop het glaasje.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!