Van 1 tot en met 7 september is het de week tegen voedselverspilling. Zonde om voedsel weg te gooien. Dat vond Joost Rietveld ook. Hij is managing director bij de app Too Good To Go en vond inspiratie in Denemarken. “Ze lopen daar voorop op het gebied van voedselverspilling. Toen ik het concept van deze app zag wilde ik dit meteen naar Nederland halen.”

Wat houdt het in?

Met de app tegen voedselverspilling kunnen restaurants, bakkerijen, supermarkten en hotels zich aanmelden en elke dag eten dat over is kunnen aanbieden tegen een gereduceerd tarief. Het voordeel daarvan is dat zij geen eten weg hoeven te gooien, nieuwe klanten aan zich kunnen binden en klanten goedkoop eten kunnen inkopen.

Bekijk de video

Andere initiatieven

Naast deze app zijn er natuurlijk ook tal van andere initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan. Kijk eens rond bij je in de buurt of in de buurtapp. Vaak worden daar ook maaltijden aangeboden die simpelweg ‘over zijn omdat iemand te veel heeft gekookt. Dit soort initiatieven komen ook nog weleens voorbij op Facebookgroepen met de naam ‘weggeefhoek’.

Ben je iemand die te veel eten weggooit? Download dan eens de verspillingsvrije coach app. In deze app kun je bijhouden wat voor soort eten je weggooit en hoeveel dat per week is. Gooi je bijvoorbeeld veel oud brood weg? Dan krijg je tips en tricks tegen broodverspilling. Nog enkele recepten in huis maar geen idee wat je ermee kunt? Kijk dan eens op de recepten zoeker. Hier kun je invullen welke ingredienten je nog in huis hebt. De tool zoekt er dan een passend recept bij zodat je deze ingredienten niet weg hoeft te gooien.