App tegen voedselverspilling

Samen gaan we de strijd tegen voedselverspilling aan

Door: Jill van Nek

Niemand houdt ervan om voedsel te verspillen, toch gebeurt het vaker dan ons lief is. Vooral de horeca houdt regelmatig voedsel over. Uit hygiënische overwegingen mag dat eten niet bewaard worden en moet het dezelfde dag weg. Zonde, toch? Dat vond Joost Rietveld ook. Hij is nu managing director bij Too Good To Go en ging voor zijn laatste functie naar Denemarken. “In Denemarken lopen ze voorop op het gebied van voedselverspilling. Toen ik het concept van deze app zag wilde ik dit meteen naar Nederland halen.”

Wat houdt het in?

Met de app tegen voedselverspilling kunnen restaurants, bakkerijen, supermarkten en hotels zich aanmelden en elke dag eten dat over is kunnen aanbieden tegen een gereduceerd tarief. Het voordeel daarvan is dat zij geen eten weg hoeven te gooien, nieuwe klanten aan zich kunnen binden en klanten goedkoop eten kunnen inkopen.

Koken met app tegen voedselverspilling

Andere initiatieven

Naast deze app zijn er natuurlijk ook tal van andere initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan. Kijk eens rond bij je in de buurt of in de buurtapp. Vaak worden daar ook maaltijden aangeboden die simpelweg ‘over zijn omdat iemand te veel heeft gekookt. Dit soort initiatieven komen ook nog weleens voorbij op de Facebook communities ‘weggeefhoek’.

Ben je iemand die te veel eten weggooit? Download dan eens de verspillingsvrije coach app. In deze app kun je bijhouden wat voor soort eten je weggooit en hoeveel dat per week is. Gooi je bijvoorbeeld veel oud brood weg? Dan krijg je tips en tricks tegen broodverspilling. Nog enkele recepten in huis maar geen idee wat je ermee kunt? Kijk dan eens op de recepten zoeker. Hier kun je invullen welke ingredienten je nog in huis hebt. De tool zoekt er dan een passend recept bij zodat je deze ingredienten niet weg hoeft te gooien.

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!